Νέες μειώσεις για το κόστος χρηματιστηριακών συναλλαγών

Σε νέες μειώσεις στις χρεώσεις συναλλαγών προχωρεί το ΧΑ με αφορμή το νέο καθεστώς εκκαθάρισης που θα ισχύει από την ερχόμενη Δευτέρα, καθώς ύστερα από σχετικές αντιδράσεις της αγοράς η προμήθεια διακανονισμού μειώθηκε ύστερα και από την παρέμβαση του προέδρου του ΧΑ κ. Σπ. Καπράλου (φωτογραφία) κατά 50% στα 0,5 ευρώ ανά συναλλαγή. Η νέα αυτή τιμολογιακή πολιτική πάντως εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε μείωση 2,5 εκατ. ευρώ των εσόδων της ΕΧΑΕ. Παράλληλα μειώνεται στο ελάχιστο προβλεπόμενο από τη CΕSR το ποσό που αφορά τις εγγυήσεις των μελών για τον κίνδυνο συναλλαγών, ενώ αποφασίστηκε η περαιτέρω επιστροφή του ποσού των 7 εκατ.

Σε νέες μειώσεις στις χρεώσεις συναλλαγών προχωρεί το ΧΑ με αφορμή το νέο καθεστώς εκκαθάρισης που θα ισχύει από την ερχόμενη Δευτέρα, καθώς ύστερα από σχετικές αντιδράσεις της αγοράς η προμήθεια διακανονισμού μειώθηκε ύστερα και από την παρέμβαση του προέδρου του ΧΑ κ. Σπ. Καπράλου (φωτογραφία) κατά 50% στα 0,5 ευρώ ανά συναλλαγή. Η νέα αυτή τιμολογιακή πολιτική πάντως εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε μείωση 2,5 εκατ. ευρώ των εσόδων της ΕΧΑΕ. Παράλληλα μειώνεται στο ελάχιστο προβλεπόμενο από τη CΕSR το ποσό που αφορά τις εγγυήσεις των μελών για τον κίνδυνο συναλλαγών, ενώ αποφασίστηκε η περαιτέρω επιστροφή του ποσού των 7 εκατ. ευρώ από το Επικουρικό Κεφάλαιο προς τα μέλη του, στα οποία πλέον έχουν μοιραστεί συνολικά 140 εκατ. ευρώ την τελευταία διετία.

Οπως εκτιμούσαν στελέχη του Χρηματιστηρίου από την ερχόμενη Δευτέρα, καθώς καταργούνται και οι «κρυφές χρεώσεις», το συνολικό κόστος των συναλλαγών για τους επενδυτές μειώνεται σημαντικά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk