Ζακ Ρογκ Προέτρεψε του Ινδούς να κάνουν ότι και οι Ελληνες

Ανεβαίνουν οι τόνοι αναφορικά με τη διοργάνωση των Αγώνων της Κοινοπολιτείας (3-14/10) από την Ινδία. Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, αποφάσισε να παρέμβει με δήλωσή του παραμοιάζοντας τα καταστροφικά σενάρια που ακούγονται για την Ινδία με εκείνα που είχαν κάνει το γύρο του κόσμου πριν από τους Ολυμπιακούς της Αθήνας το 2004.

<b> Ζακ Ρογκ </b> Προέτρεψε του Ινδούς να κάνουν ότι και οι Ελληνες | tovima.gr

Ανεβαίνουν οι τόνοι αναφορικά με τη διοργάνωση των Αγώνων της Κοινοπολιτείας (3-14/10) από την Ινδία. Καθημερινά πολλοί αθλητές ακυρώνουν τη συμμετοχή τους, ενώ και αρκετές Ολυμπιακές επιτροπές έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για το κατά πόσο το Ν. Δελχί μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μιας τόσο σημαντικής διοργάνωσης.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ αποφάσισε να παρέμβει με δήλωσή του παραμοιάζοντας τα καταστροφικά σενάρια που ακούγονται για την Ινδία με εκείνα που είχαν κάνει το γύρο του κόσμου πριν από τους Ολυμπιακούς της Αθήνας το 2004.

«Είχαμε τα ίδια σενάρια και στην Αθήνα, αλλά τελικά οι Έλληνες κατάφεραν και διοργάνωσαν πολύ καλούς Αγώνες. Έκαναν μια εξαιρετική προσπάθεια και διοργάνωσαν εξαιρετικούς Ολυμπιακούς τη τελευταία στιγμή. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και στην Ινδία. Είναι δύσκολο να έχουμε άποψη για το τι θα γίνει στην Ινδία, πριν αρχίσει η διοργάνωση», τόνισε ο ισχυρός άνδρας της ΔΟΕ.

Ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Αυστραλίας Τζον Κόουτς δήλωσε ότι η διοργάνωση των Αγώνων της Κοινοπολιτείας δεν θα έπρεπε να έχει ανατεθεί στην Ινδία, καθώς η χώρα δε διαθέτει τα μέσα να παρακολουθήσει την πρόοδο των εργασιών και να διασφαλίσει ότι θα τηρηθούν οι προθεσμίες.

Η προετοιμασία των Αγώνων της Κοινοπολιτείας επλήγησαν από κατασκευαστικές καθυστερήσεις και σκάνδαλα διαφθοράς που έχουν ως αποτέλεσμα την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο αθλητικό χωριό, το οποίο προορίζεται να φιλοξενήσει τους αθλητές.

Οι απαράδεκτες συνθήκες διαμονής, σε συνδυασμό με το ξέσπασμα επιδημίας δάγκειου πυρετού, την κατάρρευση πεζογέφυρας κοντά στο στάδιο Τζαβαχαρλάλ Νεχρού του Νέου Δελχί όπου θα τελεσθούν οι Αγώνες και οι ανησυχίες για την ασφάλεια των αποστολών προκάλεσαν την καθυστέρηση της άφιξης πολλών αποστολών, αλλά και την ακύρωση της συμμετοχής πολλών αθλητών.

«Η διοργάνωση των Αγώνων δεν έπρεπε να έχει ανατεθεί στο Νέο Δελχί…Το πρόβλημα είναι ότι η Ομοσπονδία των Αγώνων της Κοινοπολιτείας δεν έχει τα μέσα και την ικανότητα να ελέγξει την πρόοδο (των έργων), όπως το κάνει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή», δήλωσε ο Τζον Κόουτς, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η ομάδα της Αυστραλίας μάλλον θα συμμετάσχει στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός