• Αναζήτηση
 • Τηλεπικοινωνίες Ελληνας επιστήμονας δέχθηκε σημαντική βράβευση από το ίδρυμα Marconi Society

  Με τη μεγαλύτερη διεθνή διάκριση για νέο επιστήμονα στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, το βραβείο Marconi Young Scholar Award, βραβεύτηκε ο Δρ.Διομήδης Μιχαλόπουλος για τη συμβολή στην έρευνα των τηλεπικοινωνιών.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  <b>Τηλεπικοινωνίες </b>Ελληνας επιστήμονας δέχθηκε σημαντική βράβευση από το ίδρυμα Marconi Society | tovima.gr

  Με τη μεγαλύτερη διεθνή διάκριση για νέο επιστήμονα στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, το βραβείο Marconi Young Scholar Award, βραβεύτηκε ο Δρ. Διομήδης Μιχαλόπουλος για τη συμβολή στην έρευνα των τηλεπικοινωνιών.

  Το βραβείο αυτό απονέμεται κάθε χρόνο από το ίδρυμα Marconi Society σε επιστήμονες κάτω των 27 ετών.

  Η Εταιρεία τονίζει ότι «η έρευνα του Δρ. Μιχαλόπουλου είναι ιδιαίτερα σημαντική αφού έχει σαν αποτέλεσμα την βελτίωση της ποιότητας επικοινωνίας στα ασύρματα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα, χρησιμοποιώντας τεχνικές συνεργατικής επικοινωνίας (cooperative communications) οι οποίες μπορούν να δώσουν αξιόπιστη πρόσβαση σε περιοχές με χαμηλή στάθμη σήματος».

  Ο Δρ.Διομήδης Μιχαλόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1983. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών (ΤΗΜΜΥ) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και διδάκτορας του ιδίου τμήματος.

  Από το 2009 είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας (University of British Columbia) στο Καναδά.

  Science
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk