Αργεντινή Βρέθηκε μαργαρίτα 47 εκατομμυρίων ετών

Η πανάρχαια μαργαρίτα εντοπίστηκε το έτος 2008 κοντά στον ποταμό της Παταγονίας «Πίσι Λεουφού», που η κοίτη του είναι κοντά στον οικισμό Μπάριλοχ. Έκτοτε, οι έρευνες που έγιναν απέδειξαν–επιστημονικά–την ηλικία του ευρήματος και η επιστημονική ανακοίνωση που έγινε φέτος περιλήφθηκε στο τελευταίο τεύχος του αμερικανικού περιοδικού «Science»

Στην αχανή Παταγονία βρέθηκε απολιθωμένη μαργαρίτα…47 εκατομμυρίων ετών. Η αρχαιότερη απολιθωμένη μαργαρίτα στον πλανήτη, που χρονολογείται σύμφωνα με τους ειδικούς πριν από 47 εκατομμύρια έτη, εντοπίστηκε κοντά στον οικισμό Μπάριλοχ, μέσα στην Παταγονία, ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της τοπικής λίμνης Γκουτιέρες, κ. Ροντόλφο Κορσολίνι.

«Η ηλικία αυτής της απολιθωμένης μαργαρίτας είναι 47 εκατομμύρια έτη», δήλωσε ο Κορσολίνι, το Μουσείο του οποίου βρίσκεται περίπου 1.600 χλμ.νοτιο-δυτικά του Μπουένος Αϊρες, πολύ κοντά στη μεθόριο με τη Χιλή.

Η πανάρχαια μαργαρίτα εντοπίστηκε το έτος 2008 κοντά στον ποταμό της Παταγονίας «Πίσι Λεουφού», που η κοίτη του είναι κοντά στον οικισμό Μπάριλοχ. Έκτοτε, οι έρευνες που έγιναν απέδειξαν–επιστημονικά–την ηλικία του ευρήματος και η επιστημονική ανακοίνωση που έγινε φέτος περιλήφθηκε στο τελευταίο τεύχος του αμερικανικού περιοδικού «Science».

Το απολίθωμα είναι σε άριστη κατάσταση και είναι πολύ περίεργο, επειδή τα λουλούδια σπάνια απολιθώνονται, ανακοίνωσε ο Κορσολίνι, που είδε το απολίθωμα πάνω σε λίθο, καθώς έκανε περίπατο με τον γιο του Τζούλιαν… Με τις έρευνες κατοχυρώθηκε η «οικογένεια» της μαργαρίτας αυτής, που πλέον τα λεξικογραφείται «Μαργαρίτα (Asteraceae) της Παταγονίας» και θα είναι η αρχαιότερη του πλανήτη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
Σίβυλλα
Helios Kiosk