Ιασώ και Ιατρικό Κέντρο υπέβαλαν δεσμευτικές προσφορές για το Ντυνάν

O όμιλος Ιασώ και το Ιατρικό Κέντρο προχώρησαν στην υποβολή δεσμευτικών προσφορών στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την ανάληψη του μάνατζμεντ του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν». Υπενθυμίζεται ότι στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού είχε περάσει και η Εuromedica, αλλά την τελευταία στιγμή ο όμιλος του κ. Θ. Λιακουνάκου προτίμησε να μην υποβάλει δεσμευτική οικονομική προσφορά και business plan. Τώρα, η επιτροπή επιλογής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του κοινωφελούς ιδρύματος «Ερρίκος Ντυνάν» υπό τον κ.

O όμιλος Ιασώ και το Ιατρικό Κέντρο προχώρησαν στην υποβολή δεσμευτικών προσφορών στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την ανάληψη του μάνατζμεντ του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν». Υπενθυμίζεται ότι στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού είχε περάσει και η Εuromedica, αλλά την τελευταία στιγμή ο όμιλος του κ. Θ. Λιακουνάκου προτίμησε να μην υποβάλει δεσμευτική οικονομική προσφορά και business plan.

Τώρα, η επιτροπή επιλογής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του κοινωφελούς ιδρύματος «Ερρίκος Ντυνάν» υπό τον κ. Α. Μαρτίνη θα εξετάσει τα επιχειρηματικά σχέδια των δύο υποψηφίων ώστε το αργότερο εντός του Οκτωβρίου να έχει ανατεθεί η διαχείριση του «Ερρίκος Ντυνάν». Υπενθυμίζεται ότι ο ανάδοχος θα αναλάβει το μάνατζμεντ του νοσοκομείου για πέντε έτη με δικαίωμα ανανέωσης για πέντε επιπλέον χρόνια. Οπως αναφέρουν από το «Ερρίκος Ντυνάν», αν τελικώς επιλεγεί ανάδοχος, θα εξεταστεί το έργο του στη διαχείριση του νοσοκομείου, το οποίο, αν κριθεί επιτυχημένο, είναι πολύ πιθανό να του ανατεθεί και η διαχείριση της ακίνητης περιουσίας. Η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των δύο ιδρυμάτων έχει προκαλέσει και το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών που επιζητούν να συνεργαστούν με την εταιρεία που θα αναλάβει το μάνατζμεντ. Ηδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον δύο εταιρείες από τις ΗΠΑ, εκ των οποίων η μία είναι τράπεζα.

Σχετικά με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας για ελλειμματικούς ισολογισμούς και υψηλά χρέη, ο πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» κ. Α. Μαρτίνης μιλώντας στο «Βήμα» δήλωσε: «Το 2006 ο ισολογισμός είχε κέρδη 800.000

ευρώ, τα οποία, όπως γνωρίζετε, επανεπενδύονται. Την τριετία 2007- 2009 είχαμε σωρευτικές ζημιές 15 εκατ. ευρώ λόγω μη είσπραξης οφειλών του Δημοσίου,γι΄ αυτό και εκδώσαμε διαταγή πληρωμής ύψους 24 εκατ. ευρώ που υπερκαλύπτουν τις ζημιές.Εφέτος, με στοιχεία και του Αυγούστου, ο ισολογισμός είναι θετικός κατά 150.000 ευρώ».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk