Γιώργος Πεταλωτής «Η Ελλάδα προκαλεί το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον»

Για σενάρια συνεργασίας με στόχο την ανάπτυξη και την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας Κατάρ- Ελλάδας, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος . «Σήμερα έχουμε θέσει τις βάσεις ενός αξιόπιστου επιτελικού κράτους που δεν αποτελεί πλέον αποτρεπτικό παράγοντα,αλλά αντίθετα προκαλεί το διεθνές ενδιαφέρον»,δήλωσε ο Γιώργος Πεταλωτής

«Ούτε Λας Βέγκας θα γίνουμε, ούτε για καζίνο μιλάμε, αν και προφανώς κάποιοι θα το ήθελαν και βάζουν τέτοιες ιστορίες μέσα στο παιχνίδι», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο, μετά την επενδυτική συμφωνία Ελλάδος – Κατάρ.

Σημείωσε δε ότι σε αυτή τη συμφωνία δεν έχει συμπεριληφθεί το «Ελληνικό». Έκανε λόγο για «σενάρια» και επεσήμανε ότι υπάρχει γενικότερο πλαίσιο συνεργασίας, που αφορά στην ανάπτυξη και την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας σε συγκεκριμένους τομείς και ειδικότερα στον τομέα της ανάπτυξης. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι το συγκεκριμένο κεφάλαιο του Κατάρ αφορά επενδύσεις μέχρι 5 δισ. ευρώ και είναι από τα πιο αξιόπιστα επενδυτικά κεφάλαια σε όλον τον κόσμο και συμπλήρωσε ότι «είναι σημαντικό για μας να υπάρχει ένδειξη εμπιστοσύνης από σοβαρούς επενδυτές, όπως και έγινε».

«Σήμερα έχουμε θέσει τις βάσεις ενός αξιόπιστου επιτελικού κράτους που δεν αποτελεί πλέον αποτρεπτικό παράγοντα,αλλά αντίθετα προκαλεί το διεθνές ενδιαφέρον»,τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής αναφορικά με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την προσέλκυση ξένων και εγχώριων επενδύσεων. Ο Γ. Πεταλωτής τόνισε ότι έχουν μπει οι βάσεις για ένα βιώσιμο και σοβαρό αναπτυξιακό μοντέλο, που δεν μπορούσε να έλθει όταν η δομή του κράτους ήταν «σαθρή» και η γραφειοκρατία «έπνιγε» κάθε καινοτομία και πρωτοβουλία. «Αποδεικνύουμε πως όταν θέλουμε όλοι μαζί, μπορούμε να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές, να είμαστε αξιόπιστοι να θέτουμε εμείς τους όρους και τις προϋποθέσεις, για να γινόμαστε ελκυστικοί σε ξένες και εγχώριες επενδύσεις», τόνισε.

Επιπλέον, είπε ότι οι αλλαγές που συντελέστηκαν εδώ και 11 μήνες σε όλους τους τομείς (όπως, μεταξύ άλλων, στο φορολογικό, το ασφαλιστικό, τη διοίκηση με τον «Καλλικράτη», τη δραστική περικοπή των σπαταλών και τη διαφάνεια στο δημόσιο, αλλά και στους ελεγκτικούς μηχανισμούς ώστε να διώκονται πλέον η φοροδιαφυγή και η διαφθορά) «ήταν και είναι μονόδρομος». Ανέφερε δε ότι σε λίγες μέρες θα έρθουν στο υπουργικό συμβούλιο δύο σχέδια νόμου για την επιτάχυνση της ποινικής και της διοικητικής δίκης.

Τα έξοδα της επίσκεψης

Εξάλλου, αναφορικά με δημοσιεύματα περί της διαμονής του πρωθυπουργού σε συγκεκριμένο πολυτελές ξενοδοχείο στις ΗΠΑ,ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι ούτε καν υπήρξαν τέτοια σκέψη και πρόταση. Αντίθετα, τόνισε, όταν ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο εξωτερικό και έχει ένα τόσο γεμάτο πρόγραμμα, που αποδεικνύει ποια είναι η συμβολή του στην ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας, αν κάποιοι ασχολούνται και μάλιστα με ψευδή τρόπο για το πού διέμενε, αδικείται η ίδια τη χώρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία