Αναζητείται επενδυτής για το Καϊμακτσαλάν

Σε διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό για την πολυετή μίσθωση και ανάπτυξη του χιονοδρομικού κέντρου Βόρρα στο Καϊμακτσαλάν προχωρεί η Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου (ΚΕΔ). Πρόκειται για το πρώτο ακίνητο της ΚΕΔ που αξιοποιείται. Η απόφαση ελήφθη χθες στο υπουργείο Εσωτερικών και Αποκέντρωσης ύστερα από διαβουλεύσεις μηνών που συντόνισε η υφυπουργός κυρία Θεοδώρα Τζάκρη , παρουσία της ίδιας, του νομάρχη Πέλλας κ. Μ. Καραμάνη, του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της ΚΕΔ κκ. Δ. Ασημακόπουλου και Δ.

Σε διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό για την πολυετή μίσθωση και ανάπτυξη του χιονοδρομικού κέντρου Βόρρα στο Καϊμακτσαλάν προχωρεί η Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου (ΚΕΔ). Πρόκειται για το πρώτο ακίνητο της ΚΕΔ που αξιοποιείται.

Η απόφαση ελήφθη χθες στο υπουργείο Εσωτερικών και Αποκέντρωσης ύστερα από διαβουλεύσεις μηνών που συντόνισε η υφυπουργός κυρία Θεοδώρα Τζάκρη , παρουσία της ίδιας, του νομάρχη Πέλλας κ. Μ. Καραμάνη, του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της ΚΕΔ κκ. Δ. Ασημακόπουλου και Δ. Μαρζάβα και υπηρεσιακών παραγόντων. Σκοπός του διαγωνισμού, ο οποίος αναμένεται τους προσεχείς μήνες με άμεση προτεραιότητα, είναι η μακροχρόνια μίσθωση του χιονοδρομικού κέντρου και τμημάτων παραλίμνιων εκτάσεων στη λίμνη Βεγορίτιδα για τη δημιουργία ναυταθλητικών εγκαταστάσεων και χώρων αναψυχής. Επιπλέον θα προβλέπεται ο εκσυγχρονισμός και η επέκταση των εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού κέντρου για την ανάδειξη και ανάπτυξη του ειδικού τουριστικού προϊόντος της περιοχής και τη λειτουργία των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων σε δωδεκάμηνη βάση.

Μέσω της μακροχρόνιας μίσθωσης κρίνεται ότι θα εξασφαλιστούν σταθερά έσοδα για το Ελληνικό Δημόσιο, ενώ η προώθηση της μεγάλης επένδυσης θα ενισχύσει σημαντικά την οικονομική ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και της ευρύτερης περιοχής. Ως την ολοκλήρωση του διεθνούς ανοιχτού διαγωνισμού και την ανάδειξη του αναδόχου, τη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου θα διατηρήσει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας για δύο χρόνια (ένα συν ένα) υπό την εποπτεία και τον έλεγχο της Διεύθυνσης Διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το ακίνητο, το οποίο βρίσκεται στα όρια των Νομών Πέλλας και Φλώρινας, στα σύνορα με την πΓΔΜ, αποτελεί το σημαντικότερο και μεγαλύτερο δημόσιο ακίνητο της περιοχής, με έκταση περίπου 18.000 στρέμματα, στο οποίο λειτουργεί χιονοδρομικό κέντρο από το 1995 με πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πέλλας. Οι δημόσιες εκτάσεις της λίμνης Βεγορίτιδας είναι συνολικού εμβαδού περίπου 392 στρεμμάτων, εκ των οποίων τα 140 είναι αξιοποιήσιμα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk