ΙσπανίαΆγνωστο πίνακα του Πέτερ Μπρέγκελ ανακάλυψαν συντηρητές έργων τέχνης

Στο έργο εικονίζεται η δοκιμή του νέου κρασιού στη γιορτή του Αγίου Μαρτίνου, στην οποία συμμετέχουν περίπου 100 άτομα.

<b>Ισπανία</b>Άγνωστο πίνακα του Πέτερ Μπρέγκελ ανακάλυψαν συντηρητές έργων τέχνης | tovima.gr

Ισπανοί συντηρητές έργων τέχνης ανακάλυψαν ένα άγνωστο μέχρι σήμερα αριστούργημα του Φλαμανδού ζωγράφου του 16ου αιώνα Πέτερ Μπρέγκελ του πρεσβύτερου, όπως ανακοίνωσε η πινακοθήκη του Μουσείου Πράδο.

Έπειτα από πολλούς μήνες αποκατάστασης του πίνακα οι ειδικοί αποκάλυψαν την υπογραφή του καλλιτέχνη. Στο έργο εικονίζεται η δοκιμή του νέου κρασιού στη γιορτή του Αγίου Μαρτίνου, στην οποία συμμετέχουν περίπου 100 άτομα.

«Πρόκειται για ένα αξιοσημείωτο γεγονός, είναι απίθανο να βρεθεί ξανά ένα άλλο έργο του Μπρέγκελ με τόσο αναπάντεχο τρόπο. Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν μόλις 40 έργα του» δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού, Άνχελες Γκονζάλεθ-Σίντε.

Ο πίνακας ανήκει σε ιδιωτική συλλογή. Οι Ισπανοί ιδιοκτήτες του ήθελαν να τον πουλήσουν και τον έδωσαν στο μουσείο για να τον αποκαταστήσουν οι συντηρητές. Δεν γνώριζαν ότι ήταν έργο του Μπρέγκελ, του πατριάρχη μιας φλαμανδικής οικογένειας ζωγράφων που έγινε γνωστός για τα τοπία του και τις απεικονίσεις της ζωής των χωρικών.

Το Πράδο διαπραγματεύεται επί του παρόντος με τους ιδιοκτήτες την αγορά του έργου, αλλά η υπουργός απέφυγε να διευκρινίσει πόσα χρήματα είναι διατεθειμένο να δώσει το κράτος για τον σπάνιο πίνακα.

Η εφημερίδα «El Pais» έκανε λόγο για 7 εκατομμύρια ευρώ, αλλά είναι βέβαιο ότι στην ελεύθερη αγορά το έργο θα μπορούσε να πουληθεί για περισσότερα από 25 εκατομμύρια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
Σίβυλλα
Helios Kiosk