Γαλλία-συνταξιοδοτικόΧιλιάδες διαδηλωτές και πάλι στους δρόμους

Συνολικά, 232 διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Παρίσι. Χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους, κρατώντας πανό και κατέκλυσαν την πλατεία έξω από το Παλάτι της Βαστίλλης στο Παρίσι.

Στους δρόμους κατέβηκαν χιλιάδες Γάλλοι, αντιδρώντας στις αλλαγές που προωθεί στο συνταξιοδοτικό σύστημα ο Νικολά Σαρκοζί.

Συνολικά, 232 διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Παρίσι. Χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους, κρατώντας πανό και κατέκλυσαν την πλατεία έξω από το Παλάτι της Βαστίλλης στο Παρίσι.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολλές γαλλικές πόλεις, ανάμεσά τους στη Μασσαλία και τη Λυόν.

Λιγότερες από τις μισές γραμμές του μετρό λειτουργούσαν κανονικά την Πέμπτη, ενώ περίπου τα μισά δρομολόγια των υπεραστικών τρένων ακυρώθηκαν.

Όσον αφορά το Παρίσι, τα δρομολόγια του μετρό πραγματοποιούνται κατά 85%.

Πολλές πτήσεις ματαιώθηκαν από τα αεροδρόμια Ορλί και Σαρλ Ντε Γκολ, σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας.

Τα μέτρα ασφαλείας σε σταθμούς του μετρό είναι αυξημένα, μιας και τις τελευταίες ημέρες κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν εκφραστεί φόβοι ότι ο κίνδυνος μιας τρομοκρατικής επίθεσης σε γαλλικό έδαφος είναι αυξημένος.

Τα συνδικάτα, με την υποστήριξη της αριστερής αντιπολίτευσης, πιστεύουν ότι θα αναγκάσουν την κυβέρνηση να υποχωρήσει στο νομοσχέδιο που προβλέπει την αύξηση του ορίου της ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 60 στα 62 χρόνια έως το 2018. Ο Νικολά Σαρκοζί έχει χαρακτηρίσει τη μεταρρύθμιση αυτή ως τη σημαντικότερη της πενταετούς θητείας του.

Στην προηγούμενη απεργία της 7η Σεπτεμβρίου, μετείχαν στις κινητοποιήσεις τουλάχιστον ένα εκατομμύριο διαδηλωτές, σύμφωνα με την αστυνομία και 2,7 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα συνδικάτα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk