Φιντέλ ΚάστροTo Ισραήλ έχει «το δικαίωμα να υπάρχει»

Ο Κάστρο επικρίνει τον πρόεδρο του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ που αρνείται το Ολοκαύτωμα και τονίζει ότι η Τεχεράνη πρέπει να αναγνωρίσει το φόβο του Ισραήλ για την ύπαρξή του.

Ο Φιντέλ Κάστρο, ιστορικός ηγέτης της Κούβας ο οποίος εγκατέλειψε την προεδρία λόγω ασθένειας αλλά εξακολουθεί να διευθύνει το Κομμουνιστικό Κόμμα της χώρας, δήλωσε στον δημοσιογράφο Τζέφρι Γκόλντμπεργκ του αμερικανικού περιοδικού «The Atlantic» ότι το Ισραήλ ασφαλώς έχει δικαίωμα ύπαρξης.
«Ναι, έχει, χωρίς καμιά αμφιβολία», είπε ο 84χρονος Κάστρο στον δημοσιογράφο, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε χθες.
Στη συνέντευξή του ο Κάστρο επικρίνει τον πρόεδρο του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ που αρνείται το Ολοκαύτωμα και τονίζει ότι η Τεχεράνη πρέπει να αναγνωρίσει το φόβο του Ισραήλ για την ύπαρξή του.
Ερωτηθείς εάν η Κούβα είναι έτοιμη να αποκαταστήσει διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ ο Κάστρο φέρεται να απάντησε ότι «αυτά τα πράγματα παίρνουν καιρό».
Ο Κάστρο είπε ότι η Τεχεράνη θα πρέπει να αντιληφθεί τις συνέπειες ενός αντισημιτισμού με θεολογικό χαρακτήρα.
«Αυτό το πράγμα συνεχίζεται επί δυο χιλιάδες χρόνια», φέρεται να είπε. «Δε νομίζω ότι έχει συκοφαντηθεί κανείς περισσότερο από τους Εβραίους. Θα έλεγα πολύ περισσότερο κι από τους Μουσουλμάνους. Συκοφαντήθηκαν περισσότερο από τους Μουσουλμάνους διότι τους κατηγορούν για τα πάντα. Ουδείς κατηγορεί τους Μουσουλμάνους για τα πάντα».
«Πάνω από 2.000 χρόνια υπέστησαν φρικτές διώξεις ως και τα πογκρόμ. Θα υπέθετε κάποιος ότι θα έπρεπε να έχουν αφανιστεί· νομίζω ο πολιτισμός και η θρησκεία τους ήταν αυτά που τους κράτησαν μαζί ως έθνος. Οι Εβραίοι έζησαν, υπήρξαν, υπό όρους πολύ πιο δύσκολους από τους δικούς μας. Δεν υπάρχει τίποτε που να μπορεί να συγκριθεί με το Ολοκαύτωμα»,
τόνισε ο Κάστρο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk