Συμπλοκές και κατηγορίες για χρήση όπλου στο Αριστοτέλειο

Συμπλοκή μελών της κυβερνητικής φοιτητικής παράταξης ΠΑΣΠ με ομολόγους τους της ΔΑΠ έλαβε χώρα χθες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και μάλιστα συνοδεύτηκε από κατηγορίες για εμφάνιση όπλων εντός του ιδρύματος. Τα μέλη της ΔΑΠ κατήγγειλαν ότι τους επιτέθηκαν φοιτητές της ΠΑΣΠ, με τη συνοδεία εξωπανεπιστημιακών ατόμων, και ότι στη συμπλοκή που ακολούθησε φοιτητής χτυπήθηκε με λαβή όπλου. Η ΠΑΣΠ από την πλευρά της αρνείται το γεγονός. Στη μηνυτήρια αναφορά …

Συμπλοκές και κατηγορίες για χρήση όπλου στο Αριστοτέλειο | tovima.gr

Συμπλοκή μελών της κυβερνητικής φοιτητικής παράταξης ΠΑΣΠ με ομολόγους τους της ΔΑΠ έλαβε χώρα χθες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και μάλιστα συνοδεύτηκε από κατηγορίες για εμφάνιση όπλων εντός του ιδρύματος. Τα μέλη της ΔΑΠ κατήγγειλαν ότι τους επιτέθηκαν φοιτητές της ΠΑΣΠ, με τη συνοδεία εξωπανεπιστημιακών ατόμων, και ότι στη συμπλοκή που ακολούθησε φοιτητής χτυπήθηκε με λαβή όπλου. Η ΠΑΣΠ από την πλευρά της αρνείται το γεγονός. Στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν οι φοιτητές που χτυπήθηκαν δεν αναφέρονται στο θέμα της επίθεσης με το όπλο, ενώ στην περιγραφή του γεγονότος φοιτητής καταθέτει ότι είδε ένα πιστόλι μέσα στο μπουφάν ενός εκ των επιτιθεμένων.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ κ. Γ. Μυλόπουλος σχολιάζοντας στο «Βήμα» τα επεισόδια ανέφερε ότι διέταξε Ενορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί η καταγγελία. Ωστόσο, εκφράζει την αγανάκτησή του για τις μεθόδους που επιλέγουν κάθε χρόνο οι φοιτητικές παρατάξεις για να «προσηλυτίσουν» τους πρωτοετείς φοιτητές την περίοδο των εγγραφών τους. «Ολη αυτή η ιστορία και το θέατρο που παίζεται κάθε χρόνο την περίοδο των εγγραφών έχουν εξαντλήσει τα όριά τους» σημείωσε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι θα εισηγηθεί από την επόμενη χρονιά οι εγγραφές των πρωτοετών να γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk