Πορεία συμβασιούχων των ΟΤΑ προς τη Βουλή

Συγκέντρωση έξω από τον Άρειο Πάγο πραγματοποίησαν περίπου 800 άτομα, συμβασιούχοι στους ΟΤΑ. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει κηρύξει για σήμερα, 24ωρη πανελλαδική απεργία

Πορεία προς τη Βουλή και το υπουργείο Εσωτερικών, στην βασιλίσσης Σοφίας, πραγματοποιούν συμβασιούχοι στους ΟΤΑ , μετά τη συγκέντρωση έξω από τον Άρειο Πάγο, νωρίτερα το πρωί, όπου συζητείτο η δυνατότητα των πολιτικών δικαστηρίων να αποφασίζουν για τις μετατροπές των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου, εφόσον οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει κηρύξει για σήμερεα 24ωρη πανελλαδική απεργία για τους εργαζομένους με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου ή έργου και 4ωρη στάση εργασίας έως τις 11:30 μ.μ. για όλο το υπόλοιπο προσωπικό.

Αυτήν την ώρα οι διαδηλωτές βρίσκονται στην Β. Αμαλίας, ενώ νωρίτερα, στην πορεία τους από τον Άρειο Πάγο προς τη Βουλή και το υπουργείο Εσωτερικών, είχαν κλείσει τη Β. Σοφίας και τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Αιτήματα είναι η ανάκληση της αναστολής των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και η μετατροπή όλων των συμβάσεων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε αορίστου χρόνου, με την ταυτόχρονη κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων.

Έξω από τον Άρειο Πάγο είχαν συγκεντρωθεί επιτροπές συμβασιούχων και φορείς, την ώρα που στο Ανώτατο Δικαστήριο συζητείτο η δυνατότητα των πολιτικών δικαστηρίων να αποφασίζουν για τις μετατροπές των συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή έργου σε αορίστου χρόνου, εφόσον οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk