Εντεκα ανήλικοι στο εδώλιο

Στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων παραπέμπονται να δικαστούν 11 άτομα για επεισόδια που είχαν λάβει χώρα τον Δεκέμβριο του 2008 στη Λάρισα. Οι 11 κατηγορούνται για επεισόδια και καταστροφές που έγιναν στο κέντρο της Λάρισας μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Μεταξύ των κατηγοριών περιλαμβάνονται: αντίσταση, στάση, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εμπρησμός, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών βομβών με σκοπό τη χρησιμοποίησή τους κτλ. Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει 69 μάρτυρες κατηγορίας, εκ των οποίων οι 30 διευθυντές και υπάλληλοι υποκαταστημάτων τραπεζών.

Εντεκα  ανήλικοι  στο εδώλιο | tovima.gr

Στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων παραπέμπονται να δικαστούν 11 άτομα για επεισόδια που είχαν λάβει χώρα τον Δεκέμβριο του 2008 στη Λάρισα. Οι 11 κατηγορούνται για επεισόδια και καταστροφές που έγιναν στο κέντρο της Λάρισας μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Μεταξύ των κατηγοριών περιλαμβάνονται: αντίσταση, στάση, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εμπρησμός, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών βομβών με σκοπό τη χρησιμοποίησή τους κτλ.

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει 69 μάρτυρες κατηγορίας, εκ των οποίων οι 30 διευθυντές και υπάλληλοι υποκαταστημάτων τραπεζών.

Μαζί με τους 11 ανηλίκους είχαν συλληφθεί και 9 ενήλικοι, οι οποίοι μάλιστα στο αρχικό κατηγορητήριο εμφανιζόταν ότι έχουν δράσει από κοινού.

Ωστόσο τον περασμένο Μάρτιο με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών απάλειψε τις κατηγορίες για επτά αδικήματα (τα περισσότερα κακουργηματικού χαρακτήρα) και τους παρέπεμψε να δικαστούν σε βαθμό πλημμελήματος στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας. Η δίκη τους ορίστηκε για τις 9 Δεκεμβρίου 2010.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία