«Σε γνωρίζω» από το… μπλόκο!

Μικρής έκτασης επεισόδια με… υπόκρουση τον Εθνικό Υμνο μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη σημειώθηκαν χθες μεταξύ ιδιοκτητών φορτηγών και δυνάμεων των ΜΑΤ. Είχε προηγηθεί «πύρινο» κάλεσμα του προέδρου του Σωματείου Γερανοφόρων Οχημάτων Αθηνών- Πειραιώς και Περιχώρων κ. Βασίλη Σαχινίδη διά μικροφώνου προς τους συγκεντρωμένους συναδέλφους του να κινηθούν προς το μνημείο, ενώ κλείνοντας τον λόγο του έψαλε τον Εθνικό Υμνο. Οταν έγινε γνωστό το αποτέλεσμα της επί της αρχής ψήφισης του νομοσχεδίου, συνάδελφοι των οδηγών ξεκίνησαν τους αποκλεισμούς στους δρόμους όπου υπήρχαν παρατεταγμένα φορτηγά.

Μικρής έκτασης επεισόδια με… υπόκρουση τον Εθνικό Υμνο μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη σημειώθηκαν χθες μεταξύ ιδιοκτητών φορτηγών και δυνάμεων των ΜΑΤ. Είχε προηγηθεί «πύρινο» κάλεσμα του προέδρου του Σωματείου Γερανοφόρων Οχημάτων Αθηνών- Πειραιώς και Περιχώρων κ. Βασίλη Σαχινίδη διά μικροφώνου προς τους συγκεντρωμένους συναδέλφους του να κινηθούν προς το μνημείο, ενώ κλείνοντας τον λόγο του έψαλε τον Εθνικό Υμνο.

Οταν έγινε γνωστό το αποτέλεσμα της επί της αρχής ψήφισης του νομοσχεδίου, συνάδελφοι των οδηγών ξεκίνησαν τους αποκλεισμούς στους δρόμους όπου υπήρχαν παρατεταγμένα φορτηγά. Ετσι ξεκίνησε νέος κλεφτοπόλεμος με την Τροχαία, με αποτέλεσμα σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής να δημιουργηθούν κυκλοφοριακά προβλήματα. Σε αποκλεισμούς δρόμων προχώρησαν αυτοκινητιστές στη Θεσσαλονίκη και στην Ημαθία. Μετά και την ψήφιση του νομοσχεδίου κατ΄ άρθρο άρχισε η σταδιακή αποχώρηση των συγκεντρωμένων, έχοντας ακούσει τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών κ. Γιώργο Τζωρτζάτο να τους λέει: «Μετά το φιάσκο και την απόφαση-καρμανιόλα ενημερώνουμε την Πολιτεία ότι συνεχίζουμε με τον ίδιο ρυθμό και δεν σταματάμε. Ο,τι ήταν να χάσουμε, το χάσαμε». Στη συνέχεια διαδηλωτές από την επαρχία κίνησαν για τον δρόμο της επιστροφής, τονίζοντας όμως: «Δεν επιστρέφουμε στα σπίτια μας αλλά στα σημεία όπου έχουμε αφήσει τα φορτηγά μας, για να συνεχίσουμε τον αγώνα ως τη δικαίωσή μας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική