ΣυνασπισμόςΗ υποψηφιότητα Μητρόπουλου προκαλεί αναταράξεις

Πολεμικό κλίμα μεταξύ στελεχών της πλειοψηφίας και της τάσης του «Αριστερού Ρεύματος» επικράτησε χθες κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ με θέμα τις υποψηφιότητες στις εκλογές του Νοεμβρίου. Στελέχη του «Αριστερού Ρεύματος» κατέθεσαν κείμενο με το οποίο κατήγγειλαν ότι η διαχείριση και ο πολιτικός προσανατολισμός της πλειοψηφίας σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές κινήθηκε σε λάθος κατεύθυνση και εξέφρασαν τη διαφωνία τους με την επιλογή του κ. Αλ.

Πολεμικό κλίμα μεταξύ στελεχών της πλειοψηφίας και της τάσης του «Αριστερού Ρεύματος» επικράτησε χθες κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ με θέμα τις υποψηφιότητες στις εκλογές του Νοεμβρίου. Στελέχη του «Αριστερού Ρεύματος» κατέθεσαν κείμενο με το οποίο κατήγγειλαν ότι η διαχείριση και ο πολιτικός προσανατολισμός της πλειοψηφίας σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές κινήθηκε σε λάθος κατεύθυνση και εξέφρασαν τη διαφωνία τους με την επιλογή του κ. Αλ. Μητρόπουλου ως υποψηφίου για την Περιφέρεια Αττικής.

«Φωτιές» έβαλε στη συνεδρίαση το σημείο του κειμένου στο οποίο ανέφεραν ότι θα σεβαστούν μεν τις αποφάσεις του κόμματος αλλά πρόσθεταν ότι «θα κινηθούμε στο γράμμα και στο πνεύμα του καταστατικού μας». Καθώς το καταστατικό του κόμματος ορίζει ότι τα μέλη μπορούν να μην υλοποιούν αποφάσεις με τις οποίες διαφωνούν, είναι εμφανές ότι το «Αριστερό Ρεύμα» θα είναι αποστασιοποιημένο από την εκλογική μάχη της Αττικής και από την επιλογή της στήριξης της υποψηφιότητας Μητρόπουλου. Στη συνέχεια, η τοποθέτηση του διευθυντής της «Αυγής» κ. Ν.Φίλη κόντεψε να οδηγήσει τα στελέχη του «Ρεύματος» σε αποχή από την ψηφοφορία για την επικύρωση των υποψηφιοτήτων. Ο κ. Φίλης κατηγόρησε το «Ρεύμα» ότι δίνει «σήμα διάσπασης» και «βάζει πλάτη στον Αλαβάνο». Δημιουργήθηκε ένταση και υπήρξαν αντεγκλήσεις, ενώ στελέχη του «Ρεύματος» κατηγόρησαν τον κ. Φίλη για «προβοκατόρικη παρέμβαση». Την αντίθεσή του στην υποψηφιότητα της κυρίας Ελένης Πορτάλιου (που προέρχεται από την ΑΚΟΑ) για τον Δήμο της Αθήνας εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Παπαδημούλης όπως και στελέχη της «Πλατφόρμας 2010» (συμμετέχουν σε αυτήν όσα στελέχη της Ανανεωτικής Πτέρυγας δεν αποχώρησαν από τον ΣΥΝ)- τα οποία είχαν αντίρρηση και για την υποψηφιότητα του κ. Β.Χατζηλάμπρου (προέρχεται από την ΚΟΕ) στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk