ΔΝΤ Η Ελλάδα «ίσως επιστρέψει στις αγορές ως το τέλος του 2012»

Η διευθύντρια Εξωτερικών Σχέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κάρολαϊν Άτκινσον, εξέφρασε σε δηλώσεις της την εκτίμηση ότι «η Ελλάδα ίσως επιστρέψει στις αγορές μέσα στους επόμενους 12 με 18 μήνες», δηλαδή ως το τέλος του 2011, ενώ πρόσθεσε ότι «το ελληνικό πρόγραμμα προχωρά όπως αναμενόταν». Επισήμανε ακόμη ότι οι επαφές της ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές της, που έλαβαν χώρα πρόσφατα σε συναντήσεις στις οποίες συμμετείχε και η κυρία Άτκινσον …

Η διευθύντρια Εξωτερικών Σχέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κάρολαϊν Άτκινσον, εξέφρασε σε δηλώσεις της την εκτίμηση ότι «η Ελλάδα ίσως επιστρέψει στις αγορές μέσα στους επόμενους 12 με 18 μήνες», δηλαδή ως το τέλος του 2011, ενώ πρόσθεσε ότι «το ελληνικό πρόγραμμα προχωρά όπως αναμενόταν».

Επισήμανε ακόμη ότι οι επαφές της ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές της, που έλαβαν χώρα πρόσφατα σε συναντήσεις στις οποίες συμμετείχε και η κυρία Άτκινσον (δηλαδή το road show σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες) «πήγαν καλά».

Το υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΝΤ σημείωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές στα τέλη του 2011 με αρχές του 2012, αν και υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα εξυγίανσης της επιτρέπει να μείνει εκτός αγορών για μεγαλύτερο διάστημα.

Τέλος,η κυρία Άτκινσον ανέφερε ότι η αποστολή της Τρόικας το καλοκαίρι και η ενδιάμεση αποτίμηση που έγινε την περασμένη εβδομάδα για τον προϋπολογισμό, επιβεβαίωσαν ότι όλα κινούνται στον δρόμο που είχε χαραχθεί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική