Σύντομα διεθνή

* SΑS: Την εξαγορά της βρετανικής Μemex, από τις κορυφαίες εταιρείες στις λύσεις διαχείρισης που βοηθούν στη βελτίωση συλλογής πληροφοριών, στην ενίσχυση της δημόσιας ασφάλειας και στην πρόληψη και αποτροπή της εγκληματικότητας, της τρομοκρατίας και άλλων απειλών ανακοίνωσε χθες η ηγέτιδα στον χώρο του λογισμικού και των υπηρεσιών επιχειρηματικών analytics στον τραπεζικό και επενδυτικό τομέα. Σημειώνεται ότι η Μemex έχει ισχυρή παρουσία στον χώρο των Σωμάτων και των φορέων ασφαλείας.

Σύντομα διεθνή | tovima.gr

* SΑS: Την εξαγορά της βρετανικής Μemex, από τις κορυφαίες εταιρείες στις λύσεις διαχείρισης που βοηθούν στη βελτίωση συλλογής πληροφοριών, στην ενίσχυση της δημόσιας ασφάλειας και στην πρόληψη και αποτροπή της εγκληματικότητας, της τρομοκρατίας και άλλων απειλών ανακοίνωσε χθες η ηγέτιδα στον χώρο του λογισμικού και των υπηρεσιών επιχειρηματικών analytics στον τραπεζικό και επενδυτικό τομέα. Σημειώνεται ότι η Μemex έχει ισχυρή παρουσία στον χώρο των Σωμάτων και των φορέων ασφαλείας. Η SΑS, που διαθέτει ήδη παρουσία στον χώρο της δημόσιας ασφάλειας, αλλά και γενικότερα στην παγκόσμια αγορά ασφάλειας, έχει στόχο να παίξει κυρίαρχο ρόλο στους συγκεκριμένους τομείς, σύμφωνα με τη διοίκησή της.

* Ιnditex: Σημαντική άνοδο της κερδοφορίας κατά 68% ανακοίνωσε χθες η μητρική εταιρεία της Ζara για το πρώτο εξάμηνο του έτους ξεπερνώντας κατά πολύ τις προβλέψεις των αναλυτών. Η Ιnditex ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο καθαρά κέρδη στα 628 εκατ. ευρώ, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν κερδοφορία 573 εκατ. ευρώ. Κινητήριος δύναμη της Ιnditex αποδεικνύεται η ισχυρή ζήτηση κυρίως στις αναδυόμενες οικονομίες, ενώ η ίδια η εταιρεία δηλώνει ικανοποιημένη από την εκκίνηση του προγράμματος ηλεκτρονικής πώλησης των προϊόντων Ζara μέσω του zara. com. Επισημαίνεται μάλιστα ότι το πρόγραμμα θα επεκταθεί σε έξι ακόμη χώρες ως τα τέλη του έτους. Οι πωλήσεις της Ιnditex ανήλθαν το πρώτο εξάμηνο στα 5,525 δισ. ευρώ.

* General Μills Ιnc: Αύξηση κερδών κατά 12% παρουσίασε το πρώτο τρίμηνο χρήσης η εταιρεία τροφίμων σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009. Τα κέρδη της General Μills αυξήθηκαν στα 472,1 εκατ. δολ. ή 70 σεντς ανά μετοχή, από 420,6 εκατ. δολ. ή 62 σεντς ανά μετοχή, ενώ σε προσαρμοσμένη βάση ανήλθαν σε 64 σεντς. Οι πωλήσεις της εταιρείας σημείωσαν άνοδο 15% φτάνοντας στα 3,53 δισ. δολ. Αναλυτές τοποθετούσαν τα έσοδα στα 3,57 δισ. δολάρια.

* Εnel SpΑ: Καλύτερα από ό,τι αναμένονται θα είναι τα κέρδη της μεγαλύτερης ιταλικής εταιρείας κοινής ωφελείας εφέτος και δεν θα χρειαστεί να πουλήσει περισσότερα περιουσιακά στοιχεία για να μειώσει το χρέος της το 2011. Τα παραπάνω δήλωσε η διοίκηση της Εnel τονίζοντας ότι τα ΕΒΙΤDΑ θα διαμορφωθούν στα 17 δισ. ευρώ. Τον Μάρτιο οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 16 δισ. ευρώ, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν 16,6 δισ. ευρώ. Ακόμη επισημάνθηκε ότι η Εnel είναι σε θέση να μειώσει το χρέος κατά 6 δισ. ευρώ στα 45 δισ. ευρώ, έπειτα από την ολοκλήρωση της δημόσιας εγγραφής της Εnel Green Ρower, της μονάδας της δηλαδή που δραστηριοποιείται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk