Ευρωζώνη Επιβράδυνση σε μεταποίηση και υπηρεσίες για 2o συνεχή μήνα

Με ρυθμό υψηλότερο από τον αναμενόμενο επιβραδύνθηκε η ανάπτυξη στους τομείς υπηρεσιών και μεταποίησης, στην ευρωζώνη, τον Σεπτέμβριο, καθώς η οικονομική ανάκαμψη δείχνει να χάνει τη δυναμική της.

<b>Ευρωζώνη </b>Επιβράδυνση σε μεταποίηση και υπηρεσίες για 2o συνεχή μήνα | tovima.gr

Με ρυθμό υψηλότερο από τον αναμενόμενο επιβραδύνθηκε η ανάπτυξη στους τομείς υπηρεσιών και μεταποίηση, στην ευρωζώνη, τον Σεπτέμβριο, καθώς η οικονομική ανάκαμψη δείχνει να χάνει τη δυναμική της.

Ο σύνθετος δείκτης, που βασίζεται σε έρευνα μεταξύ των υπευθύνων προμηθειών και στους δύο τομείς, υποχώρησε στις 53,8 μονάδες, από 56,2 τον Αύγουστο.

Οι αναλυτές, σύμφωνα με το Bloomberg, προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα υποχωρήσει στις 55,7 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι το όριο των 50 μονάδων διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση και ο δείκτης είναι υψηλότερα απ’ αυτό το όριο πάνω από ένα χρόνο.

Το ευρώ υποχώρησε μετά την ανακοίνωση των στοιχείων, στ0 1,3331 δολάριο, ενώ την Τετάρτη είχε εκτοξευθεί στο υψηλότερο επίπεδο από τις 27 Απριλίου, στο 1,3440 δολάριο.

Η ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας έχει επιβραδυνθεί, καθώς η παγκόσμια οικονομία έχει κατεβάσει ταχύτητα και τα μέτρα λιτότητας για τη μείωση των ελλειμμάτων περιορίζουν τη ζήτηση.

Η Κομισιόν προβλέπει ότι στο τρέχον τρίμηνο, ο ρυθμός ανάπτυξης της ευρωζώνης θα υποχωρήσει στο 0,5% από 1% το δεύτερο τρίμηνο.

Πάντως, ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι οι επιχειρηματίες δηλώνουν περισσότερο αισιόδοξοι για το μέλλον.

Ο δείκτης προσδοκιών των επιχειρηματικών στον κλάδο των υπηρεσιών σημείωσε άνοδο στις 68,1 μονάδες τον Σεπτέμβριο, υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο, από 67,1 τον Αύγουστο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk