Αυτόνομη ανάπτυξη για την Τράπεζα Αττικής

Τον διπλασιασμό του ποσοστού που κατέχουν τα Ταμεία στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Αττικής και την αυτόνομη πορεία της προτείνει ο πρόεδρός της κ. Γ. Γαμβρίλης. Η πρόταση περιλαμβάνει την απόκτηση από το ΕΤΑΑ, στην ομπρέλα του οποίου βρίσκονται το ΤΣΜΕΔΕ, το Ταμείο Νομικών και το ΤΣΑΥ, του 42% της τράπεζας από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Με τον τρόπο αυτόν το Ταμείο θα ελέγχει το 85% της τράπεζας, με δεδομένο ότι σήμερα…

Αυτόνομη ανάπτυξη για την Τράπεζα Αττικής | tovima.gr

Τον διπλασιασμό του ποσοστού που κατέχουν τα Ταμεία στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Αττικής και την αυτόνομη πορεία της προτείνει ο πρόεδρός της κ. Γ. Γαμβρίλης. Η πρόταση περιλαμβάνει την απόκτηση από το ΕΤΑΑ, στην ομπρέλα του οποίου βρίσκονται το ΤΣΜΕΔΕ, το Ταμείο Νομικών και το ΤΣΑΥ, του 42% της τράπεζας από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Με τον τρόπο αυτόν το Ταμείο θα ελέγχει το 85% της τράπεζας, με δεδομένο ότι σήμερα το ΤΣΜΕΔΕ συμμετέχει στο μετοχικό της κεφάλαιο με 43%.

Σύμφωνα με την πρόταση του κ. Γαμβρίλη, εν συνεχεία το νέο πιστωτικό ίδρυμα θα μπορεί να προχωρήσει στην εξαγορά άλλων μικρότερων τραπεζών που αδυνατούν να σταθούν μόνες τους στο νέο χρηματοπιστωτικό περιβάλλον. Οπως επισημαίνει ο ίδιος, το Ταμείο έχει ρευστά διαθέσιμα της τάξεως των 6 δισ. ευρώ, για να προχωρήσει στις παραπάνω κινήσεις. Εν συνεχεία θα προχωρήσει σε διάθεση μετοχών σε ιδιώτες, διακρατώντας τον έλεγχο του 51% των μετοχών και κατά συνέπεια το μάνατζμεντ. Πρόκειται για βασική προϋπόθεση ώστε να διακινείται ο τίτλος στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση του ΧΑ, ενώ καλύπτεται και όρος που περιλαμβάνεται στο μνημόνιο και αφορά την πραγματοποίηση ιδιωτικών επενδύσεων στον κλάδο.

Ο κ. Γαμβρίλης υποστηρίζει ότι έχει έτοιμο σχέδιο δράσης, ενώ το επόμενο διάστημα θα δώσει στη δημοσιότητα την έκθεση αποτίμησης της τράπεζας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk