Αύξηση κεφαλαίου €14 εκατ. από τη Σέλμαν

Σε αύξηση ιδίων κεφαλαίων κατά 14 εκατ. ευρώ προχωρεί η βιομηχανία ξύλου Σέλμαν προκειμένου να ξεπεράσει με τις λιγότερες δυνατές απώλειες τη δυσμενή συγκυρία στον κλάδο. Ουσιαστικά η χθεσινή συνέλευση της εταιρείας ανανέωσε παλαιότερη απόφασή της καθώς παρήλθαν πέντε μήνες από την προηγούμενη γενική συνέλευση. Η εταιρεία θα εκδώσει 35.187.490 νέες μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,40 ευρώ, με τιμή διάθεσης τα 0,40 ευρώ ανά μετοχή και με δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων σε …

Αύξηση κεφαλαίου €14 εκατ. από τη Σέλμαν | tovima.gr

Σε αύξηση ιδίων κεφαλαίων κατά 14 εκατ. ευρώ προχωρεί η βιομηχανία ξύλου Σέλμαν προκειμένου να ξεπεράσει με τις λιγότερες δυνατές απώλειες τη δυσμενή συγκυρία στον κλάδο. Ουσιαστικά η χθεσινή συνέλευση της εταιρείας ανανέωσε παλαιότερη απόφασή της καθώς παρήλθαν πέντε μήνες από την προηγούμενη γενική συνέλευση.

Η εταιρεία θα εκδώσει 35.187.490 νέες μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,40 ευρώ, με τιμή διάθεσης τα 0,40 ευρώ ανά μετοχή και με δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων σε αναλογία μία νέα για καθεμία παλαιά. Σημειώνεται ότι από το τέλος του 2009 η ιστορική βιομηχανία έχει περάσει στον έλεγχο της Αlfa Wood, εταιρείας του κλάδου με έδρα τη Λάρισα.

Η εταιρεία, που το τελευταίο διάστημα υλοποιεί ένα ευρύ πρόγραμμα αναδιάρθρωσης το οποίο περιλαμβάνει και απολύσεις εργαζομένων, το πρώτο εξάμηνο του 2010 αύξησε τις πωλήσεις από τα 40,9 στα 43,5 εκατ. ευρώ και κατέγραψε θετικές ταμειακές ροές άνω των 5 εκατ. ευρώ. Το καθαρό αποτέλεσμα ήταν ζημιογόνο κατά 17,4 εκατ. ευρώ, το οποίο οφείλεται και σε έκτακτες διαγραφές ύψους 10 εκατ. ευρώ. Βεβαίως το βασικό βαρίδι της εταιρείας παραμένουν οι δανειακές υποχρεώσεις, που ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ. Προτεραιότητα της διοίκησης υπό τον κ. Αντ. Αδαμόπουλο είναι η ενίσχυση των εξαγωγών, ιδίως προς την Τουρκία. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι εξαγωγές το 2010 ενισχύθηκαν κατά 45%.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk