αντιεξουσιαστικά

Καλά πάει η προσπάθεια ενίσχυσης των κεφαλαίων της Εθνικής, η οποία όπως φαίνεται θα ολοκληρωθεί με επιτυχία. Δεν είναι μόνο τα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία θα συμμετάσχουν στην αύξηση αλλά, όπως πληροφορείται η στήλη, θετικά ήταν τα μηνύματα από τις ΗΠΑ κατά την επίσκεψη μελών της διοίκησης της τράπεζας την περασμένη εβδομάδα για ενημέρωση των μετόχων και επενδυτών. Τα hedge funds έχουν σε μεγάλο βαθμό αποχωρήσει από το μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας και οι μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι που έχουν θέσεις στην Εθνική εξέφρασαν την πρόθεσή τους να στηρίξουν την αύξηση.

Αναβάθμιση
Καλά πάει η προσπάθεια ενίσχυσης των κεφαλαίων της Εθνικής, η οποία όπως φαίνεται θα ολοκληρωθεί με επιτυχία. Δεν είναι μόνο τα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία θα συμμετάσχουν στην αύξηση αλλά, όπως πληροφορείται η στήλη, θετικά ήταν τα μηνύματα από τις ΗΠΑ κατά την επίσκεψη μελών της διοίκησης της τράπεζας την περασμένη εβδομάδα για ενημέρωση των μετόχων και επενδυτών.

* * *
Τα hedge funds έχουν σε μεγάλο βαθμό αποχωρήσει από το μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας και οι μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι που έχουν θέσεις στην Εθνική εξέφρασαν την πρόθεσή τους να στηρίξουν την αύξηση. Χθες επίσης, η Standard & Ρoor΄s Εquity προχώρησε σε αναβάθμιση της σύστασής της για τη μετοχή της μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας, συστήνοντας τώρα διακράτηση (hold) από ισχυρές πωλήσεις (strong sell).

Ταυτότητα
Την ικανοποίησή της για την αγορά μεγάλου πακέτου μετοχών της Τράπεζας Κύπρου από ρώσο επιχειρηματία εκφράζει η διοίκηση του συγκροτήματος, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει την ταυτότητα του νέου μεγαλομετόχου που βρίσκεται πίσω από το trust Οdella Resources το οποίο αγόρασε το 9,7% της τράπεζας.

* * *
Σε δηλώσεις χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου κ. Α. Ηλιάδης (σκίτσο) ανέφερε ότι η επένδυση είναι μακροπρόθεσμη και αποκάλυψε ότι ο ρώσος επιχειρηματίας δεν ζήτησε θέση στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας ούτε σκοπεύει να αυξήσει το ποσοστό του πάνω από 10%.

* * *
«Ο άνθρωπος αυτός είναι πελάτης μας και τον ξέρουμε για χρόνια. Μένει στο εξωτερικόκαι κινείται μεταξύ Ελβετίας, Λονδίνου και Μονακό» ανέφερε και πρόσθεσε ότι « έχει άριστες σχέσεις με το μάνατζμεντ, πιστεύει στις προοπτικές της Τράπεζας Κύπρου και επένδυσε μακροπρόθεσμα». Διευκρίνισε μάλιστα ότι «δεν έχει εκφράσει καμία επιθυμία να είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου, είτε αυτός είτε άτομα του κύκλου του».

Εκπληξη
Ιδιαίτερη έκπληξη και έντονη δυσαρέσκεια προκάλεσε στην εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια ο πρόσφατος κατάλογος που δημοσίευσε η ΙCΑΡ με τις 326 ισχυρότερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα οι οποίες διακρίνονται για τη συνέπεια στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές τους.

* * *
Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, «ο μεγαλύτερος βιομηχανικός και εμπορικός όμιλος της χώρας απουσίαζε από τη λίστα για λόγους αδιευκρίνιστους. Εκτός και αν υπάρχει θέμα συνδρομητικής συμμετοχής».

* * *
Κύκλοι των ΕΛΛΠΕ θέλουν να πιστεύουν ότι πρόκειται για παραδρομή και αναμένουν επίσημη επεξήγηση από την ΙCΑΡ, ώστε να μην τεθούν αμφιβολίες για τη φερεγγυότητα της αξιολόγησης.

Η άλλη όψη
Διημερίδα αντιδιαβούλευσης(!) σήμερα 23 και αύριο 24 Σεπτεμβρίου διοργανώνει η «Κίνηση Πολιτών για τον Περιορισμό των Τυχερών Παιγνίων» σε απάντηση της ημερίδας που διοργάνωσε προχθές το υπουργείο Οικονομικών με θέμα τη «Ρύθμιση της αγοράς παιγνίων».

* * *
Η εν λόγω Κίνηση αντιτίθεται στην επικείμενη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης για την απελευθέρωση του επίγειου και ηλεκτρονικού τζόγου και επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα της διαβούλευσης που έκανε το υπουργείο κατέδειξαν ότι επτά στους δέκα Ελληνες δεν επιθυμούν τα «φρουτάκια».

* * *
Η Κίνηση διαμαρτύρεται για τη μη πρόσκλησή της στην ημερίδα του υπουργείου και αναφέρει ότι στη δεύτερη ημέρα της διημερίδας θα παρουσιαστεί και «χάρτης» σημείων διεξαγωγής παράνομου τζόγου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία