Η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΡΤ

Ο κύριος Τηλέμαχος Χυτήρης, συνεχάρη τα μέλη του Συμβουλίου για το έργο που έχει μέχρι σήμερα παραχθεί, κάνοντας μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στον πρώην πρόεδρο-διευθύνοντα σύμβουλο

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ της 21.9.2010 παρέστη ο αναπληρωτής υπουργός πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης κ. Τηλέμαχος Χυτήρης, ο οποίος αφού συνεχάρη τα μέλη του Συμβουλίου για το έργο που έχει μέχρι σήμερα παραχθεί, κάνοντας μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στον πρώην πρόεδρο-διευθύνοντα σύμβουλο κ. Γιώργο Γαμπρίτσο, αναφέρθηκε σε μια σειρά από ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη φυσιογνωμία, τον ρόλο και τις προοπτικές της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Στη σύντομη παρέμβασή του, ο κ. Χυτήρης είπε μεταξύ άλλων ότι η ΕΡΤ θα πρέπει να τηρεί πιστά και να αναδεικνύει με τις δράσεις της το δημόσιο χαρακτήρα και τη διαφορετικότητά της,καθιστώντας έτσι διακριτό το ρόλο της σε σχέση με το ρόλο των άλλων εμπορικών Μέσων, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αναγκαιότητα ανάπτυξης του βηματισμού της στο νέο τεχνολογικό περιβάλλον, δεδομένων των πολλών δυνατοτήτων που προσφέρει ο σύγχρονος ψηφιακός πολιτισμός και το διαδίκτυο.

Εξειδικεύοντας, ο κ. Χυτήρης είπε πως η ΕΡΤ πέρα από την εξασφάλιση της εγκυρότητας, της αντικειμενικότητας και της πολυφωνίας, θα πρέπει να προχωρήσει ακόμα περισσότερο, αναπτύσσοντας δεσμούς με την κοινωνία και δράσεις παρέμβασης στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Κατά τον κ. Χυτήρη, αυτοί οι στόχοι θα μπορούσαν να επιτευχθούν με αναλυτική προσέγγιση όλων των θεμάτων που απασχολούν σήμερα την κοινωνία, ακόμα και θεμάτων που θεωρούνταν ή θεωρούνται ακόμη ταμπού, με την ανάπτυξη από την ΕΡΤ δράσεων σε ευθεία σύνδεση με την κοινωνία και με την ανάδειξη της δημιουργικότητας των νέων, ό,τι καινούριου, νέου και πρωτοποριακού συμβαίνει σε αυτό τον τόπο. «Η χώρα μας έχει δυνάμεις σημαντικές στο χώρο των γραμμάτων, των τεχνών και ευρύτερα του πολιτισμού» είπε ο κ. Χυτήρης, κάνοντας μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στους τέσσερις νέους Έλληνες σκηνοθέτες των οποίων οι ταινίες επελέγησαν να διαγωνιστούν στο φετινό φεστιβάλ της Βενετίας.

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του, ο αρμόδιος για την ΕΡΤ αναπληρωτής υπουργός πολιτισμού αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στον πλούτο που διαθέτει η ΕΡΤ αποσαφηνίζοντας ότι δεν αναφέρεται τόσο στα πάγια και τα ακίνητα που διαθέτει η εταιρεία, όσο στονπλούτο τον πνευματικό και καλλιτεχνικό που κατέχει, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο πολύτιμο ιστορικό οπτικοακουστικό και φωτογραφικό της αρχείο το οποίο, όπως διαβεβαίωσε, θα αξιοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό.

Τέλος ο κ. Χυτήρης κάλεσε τη διοίκηση της ΕΡΤ να μην επηρεάζεται από τα σχόλια που ακούγονται και γράφονται. «Σκοπός δικός σας στην ΕΡΤ είναι να κάνετε τη δουλειά σας και να την κάνετε σωστά».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
Σίβυλλα
Helios Kiosk