Στόχος δύο σταθμοί έως το 2023 Με τη Ν.Κορέα συνομιλεί η Τουρκία για κατασκευή δεύτερου πυρηνικού σταθμού

Τους όρους για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στο λιμάνι της Σινώπης στη Μαύρη Θάλασσα συζητεί με τη Νότιο Κορέα η κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν, στοχεύοντας να έχει έως το 2023 έτοιμους δύο πλήρεις πυρηνικούς σταθμούς. Η Άγκυρα συνεργάζεται ήδη με τη Μόσχα για την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού της στο Ακουγιού, στα παράλια της Μεσογείου.

<b>Στόχος δύο σταθμοί έως το 2023</b> Με τη Ν.Κορέα συνομιλεί η Τουρκία για κατασκευή δεύτερου πυρηνικού σταθμού | tovima.gr

Σε συζητήσεις με τη Νότιο Κορέα για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού παραγωγής ενέργειας στη Σινώπη της Μαύρης Θάλασσας βρίσκεται η Τουρκία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Refernas. Η Άγκυρα συνεργάζεται ήδη με τη Μόσχα για την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού της στο Ακουγιού, στα παράλια της Μεσογείου.

Η Τουρκία διεξάγει συνομιλίες με τη Νότια Κορέα για την κατασκευή του δεύτερου τουρκικού σταθμού πυρηνικής ενέργειας, αναφέρεται σε δημοσίευμα εφημερίδας που επικαλείται τον υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Τανέρ Γιλντίζ.

«Θέλουμε να έχουμε δύο πλήρεις πυρηνικούς σταθμούς ως το 2023» φέρεται να δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Τανέρ Γιλντίζ, σε εκπροσώπους γαλλικών επιχειρήσεων.

Η κυβέρνηση Ερντογάν συζητεί συγκεκριμένα τους όρους για την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού στο λιμάνι της Σινώπης, στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσε ο Γιλντίζ.

Η Τουρκία συνεργάζεται με τη Ρωσία για την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού της στα παράλια της Μεσογείου.

Ρωσικές εταιρείες πρόκειται να κατασκευάσουν τέσσερις μονάδες αντιδραστήρων συνολικής δυναμικότητας 4.800 μεγαβάτ στο Ακουγιού, στη νότια Τουρκία.

Το πρόγραμμα, ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί το 2020.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
Σίβυλλα
Helios Kiosk