Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ

Αντιδρούν στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για την αναδιοργάνωση και ανάπτυξη του ΟΣΕ. Στην πορεία συμμετείχαν απολυμένοι του Μετρό και αντιπροσωπεία εργαζομένων στα τρόλεϊ.

Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ | tovima.gr

Πορεία στη Βουλή πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, οι οποίοι ξεκίνησαν κύκλο κινητοποιήσεων αντιδρώντας στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για την αναδιοργάνωση και ανάπτυξη του ΟΣΕ.

Στην πορεία συμμετείχαν απολυμένοι του Μετρό και αντιπροσωπεία εργαζομένων στα τρόλεϊ.

Αντιπροσωπεία των σιδηροδρομικών, αναμένεται να επιδώσει ψήφισμα στον πρόεδρο της Βουλής, με το οποίο ζητείται «να μην επιτραπεί η απόλυση κανενός εργαζόμενου στον Οργανισμό, ή ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η πώληση ακίνητης περιουσίας του ΟΣΕ σε ιδιώτες».

Το μεσημέρι οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή. Μόλις έφθασαν στο Σύνταγμα, χειροκροτήθηκαν από τους ιδιοκτήτες φορτηγών ΔΧ, που διαδηλώνουν μπροστά από τη Βουλή.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ έχουν εξαγγείλει για την Πέμπτη νέα 5ωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί στο πλαίσιο επαναλαμβανόμενων κινητοποιήσεων.

Τις ώρες της στάσεως εργασίας δεν θα κινηθεί καμιά αμαξοστοιχία και έτσι δεκάδες δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού θα ματαιωθούν.

Για την Πέμπτη, από τις 9 το πρωί, έχουν εξαγγείλει τρίωρη στάση εργασίας και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΓΟΣΕ, οι οποίοι, θα πραγματοποιήσουν και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υποδομών επιδιώκοντας συνάντηση με την πολιτική του ηγεσία.

Το Σωματείο των εργαζομένων στην ΕΡΓΟΣΕ, μεταξύ άλλων, ζητεί «να σταματήσει η απαξίωση του σιδηροδρόμου και η κατασυκοφάντηση των εργαζομένων και να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της ΕΡΓΟΣΕ».

Τα μέλη του Σωματείου υπενθυμίζουν ότι «ο αριθμός του προσωπικού (350 εργαζόμενοι) στην ΕΡΓΟΣΕ παραμένει σταθερός από το 2000 και ότι τα οικονομικά αποτελέσματα τής έως τώρα πορείας της εταιρείας, καταγράφουν μόνον θετικούς ισολογισμούς και επομένως δεν δημιουργούνται ελλείμματα».

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν τη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, με 3ωρες στάσεις εργασίας 6 με 9 το πρωί, 2 με 5 το μεσημέρι και 9 με 12 το βράδυ, στις οποίες θα συμμετάσχουν τα Σωματεία Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος, Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου, Σταθμαρχών, Προσωπικού Ελιγμών και Προσωπικού Κίνησης Αυτοκινήτων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία