Φοιτητικές εστίες Δυόμισι χιλιάδες επιπλέον δωμάτια στους δικαιούχους φοιτητές

Δυόμισι χιλιάδες επιπλέον δωμάτια παραδίδονται στους δικαιούχους φοιτητές στις εστίες της χώρας, μετά τον εξορθολογισμό του συστήματος, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία επισκέφθηκε το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας.

Δυόμισι χιλιάδες επιπλέον δωμάτια παραδίδονται στους δικαιούχους φοιτητές στις εστίες της χώρας, μετά τον εξορθολογισμό του συστήματος, όπως ανακοίνωσε, σήμερα, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία επισκέφθηκε το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας.

Η υπουργός τόνισε ότι τα δωμάτια πλέον θα λαμβάνουν αυτοί οι φοιτητές που τα δικαιούνται και οι οποίοι συμπληρώνουν τα κοινωνικά κριτήρια που απαιτούνται. Τα επιπλέον δωμάτια προέκυψαν από το «ξεκαθάρισμα» της κατάστασης, καθώς είναι γνωστό ότι πολλά δωμάτια κατείχαν φοιτητές για πολλά χρόνια, ενώ είχε παρατηρηθεί και το φαινόμενο της υπενοικίασης.

Το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας εκπονεί επιχειρησιακό σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο θα υπάρξει συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ώστε στα κέντρα των πόλεων να λειτουργήσουν ως εστίες ακόμη και διαμερίσματα.

Συγχρόνως, αλλάζει και το καθεστώς σίτισης, αφού από φέτος οι δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα πλήρους σίτισης (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) με πλήρες μενού. Μέχρι τώρα η παρεχόμενη σίτιση ήταν ένα γεύμα και ένα δείπνο χωρίς δυνατότητα επιλογής.

Στις φοιτητικές-σπουδαστικές εστίες που διαχειρίζεται το ΕΙΝ διαμένουν συνολικά περίπου 8.000 φοιτητές-σπουδαστές. Το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010 υπεβλήθησαν 1.854 νέες αιτήσεις πρωτοετών και παλαιών ετών, εκ των οποίων ικανοποιήθηκαν οι 1.844. Για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2010-11 έχουν κατατεθεί 1.458 αιτήσεις παλαιών ετών και αναμένονται οι αιτήσεις των πρωτοετών.

Η αναμενόμενη διαθεσιμότητα κλινών μετά τις ενέργειες αυτές από την πλευρά της διοίκησης θα είναι της τάξεως των 2.150 θέσεων, περίπου ποσοστό 27% της δυναμικότητας του ΕΙΝ για τις νέες εισδοχές θα δοθεί προτεραιότητα στους πρωτοετείς φοιτητές.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία