Τεστ «αναπνοής» ηφαιστείων

Βρετανοί ερευνητές αναπτύσσουν ένα σύστημα το οποίο, όπως υποστηρίζουν, μπορεί να αναλύει τη δραστηριότητα των ενεργών ηφαιστείων και να ειδοποιεί εγκαίρως για πιθανή έκρηξη. Επιστήμονες του Κέντρου Ανάπτυξης Τεχνολογίας Ακραίων Περιβαλλοντικών Συνθηκών του Πανεπιστημίου του Νιούκαστλ κατασκευάζουν μια συσκευή που μπορεί να τοποθετηθεί και να λειτουργήσει σε σημεία των ηφαιστείων στα οποία κανένα άλλο επιστημονικό όργανο δεν έχει φτάσει ως σήμερα. Η συσκευή θα βρίσκεται στα σημεία όπου απελευθερώνονται αέρια από το εσωτερικό των ηφαιστείων και θα μεταδίδει συνεχώς σε κάποιο εργαστήριο στοιχεία και δεδομένα.

ΛΟΝΔΙΝΟ. Βρετανοί ερευνητές αναπτύσσουν ένα σύστημα το οποίο, όπως υποστηρίζουν, μπορεί να αναλύει τη δραστηριότητα των ενεργών ηφαιστείων και να ειδοποιεί εγκαίρως για πιθανή έκρηξη. Επιστήμονες του Κέντρου Ανάπτυξης Τεχνολογίας Ακραίων Περιβαλλοντικών Συνθηκών του Πανεπιστημίου του Νιούκαστλ κατασκευάζουν μια συσκευή που μπορεί να τοποθετηθεί και να λειτουργήσει σε σημεία των ηφαιστείων στα οποία κανένα άλλο επιστημονικό όργανο δεν έχει φτάσει ως σήμερα.

Η συσκευή θα βρίσκεται στα σημεία όπου απελευθερώνονται αέρια από το εσωτερικό των ηφαιστείων και θα μεταδίδει συνεχώς σε κάποιο εργαστήριο στοιχεία και δεδομένα. Η ανάλυση και μελέτη θα δείχνει αν επίκειται κάποια έκρηξη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science