«Προσβολή στη μνήμη του λαού»

Σφάλμα η κλήση Καραμανλή στην Προανακριτική, λέει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος

Σφάλμα χαρακτήρισε ο βουλευτής της ΝΔ Άρης Σπηλιωτόπουλος την κλήση του τέως πρωθυπουργού Κώστα καρμανλή στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που ερευνά το σκάνδαλο του Βατοπαίδιου. Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 είπε ότι «το να σύρεται ένας πρώην πρωθυπουργός στην Προανακριτική Επιτροπή είναι προσβολή όχι μόνο στην πολιτική αισθητική, αλλά και στη μνήμη του λαού που είδε και στο παρελθόν ηγέτες του να πηγαίνουν στο Ειδικό Δικαστήριο».

Σφάλμα η κλήση Καραμανλή στην Προανακριτική, λέει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος | tovima.gr

Σφάλμα χαρακτήρισε ο βουλευτής της ΝΔ Άρης Σπηλιωτόπουλος την κλήση του τέως πρωθυπουργού Κώστα καρμανλή στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που ερευνά το σκάνδαλο του Βατοπαίδιου. Μιλώντας στον «ΒΗΜΑ 99,5» είπε ότι «το να σύρεται ένας πρώην πρωθυπουργός στην Προανακριτική Επιτροπή είναι προσβολή όχι μόνο στην πολιτική αισθητική, αλλά και στη μνήμη του λαού που είδε και στο παρελθόν ηγέτες του να πηγαίνουν στο Ειδικό Δικαστήριο».

Συμπλήρωσε ότι τέτοιες πρακτικές δεν ταιριάζουν στο σημερινό ΠΑΣΟΚ, ούτε στον Γιώργο Παπανδρέου, γιο του Ανδρέα Παπανδρέου, «τον άνθρωπο που σύραμε εμείς -γιατί μου αρέσει να λέω τα πράγματα με το όνομά τους- στο Ειδικό Δικαστήριο και που για μία ψήφο παραλίγο να πάει στη φυλακή».

Πρόσθεσε ότι δεν είναι καθόλου περήφανος και ότι ως στέλεχος της ΝΔ έχει μετανιώσει για την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ερωτηθείς εάν ο τέως πρωθυπουργός πρέπει να μιλήσει, είπε ότι ο Κώστας Καραμανλής θα μιλήσει γιατί έχει ανεπτυγμένο αίσθημα ευθύνης, αλλά το πότε θα επιλέξει να το κάνει είναι δικό του θέμα.

Συνεχίζοντας ο κ. Σπηλιωτόπουλος αναρωτήθηκε: «Τελικά τι είναι το Βατοπαίδι; Μια εξυπηρέτηση που κάναμε στη μονή. Την κάναμε αυτή την εξυπηρέτηση; Μπορούμε να κατηγορηθούμε για θρησκοληψία και συντηρητισμό; Ούτως ή άλλως πάντα υπήρχε ένα συντηρητικό κομμάτι στη ΝΔ».

Τέλος, αναφερόμενος στην αποπομπή Σκυλακάκη από τη ΝΔ, ο κ. Σπηλιωτόπουλος εξέφρασε την ελπίδα η απόφαση αυτή του κ. Σαμαρά να μην είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών από το παρελθόν (σ.σ. ο κ. Σκυλακάκης είναι στενός συνεργάτης της κ. Μπακογιάννη).

Πρόσθεσε ότι τα μεγάλα κόμματα βοηθούν τη Δημοκρατία και ότι τα μεγάλα κόμματα είναι πολυσυλλεκτικά. «Η διαγραφή πρέπει να είναι το ύστατο μέσο, για να μείνει ένα κόμμα ενωμένο» κατέληξε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική