Νέα Δημοκρατία Δεν επιθυμεί την κλήτευση Σημίτη- Αιχμές για το ΠαΣοΚ

Εντονη πολιτική διαμάχη μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος και της Νέας Δημοκρατίας έχει πυροδοτήσει η κλήτευση, ως μάρτυρα, του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην Προανακριτική Επιτροπή για το Βατοπαίδι, αλλά και η πρωτοβουλία του ΛΑΟΣ να ζητήσει εκ νέου να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση Siemens ο Κώστας Σημίτης.

Η ΝΔ δεν θα ζητήσει να κληθεί στην Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση Siemens ο κ Κώστας Σημίτης, όπως ζήτησε εκ νέου ο ΛΑΟΣ, ενώ επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ γιατί καλεί τον κ. Κώστα Καραμανλή «χωρίς στοιχεία».

Ο ΛΑΟΣ ζήτησε την Τετάρτη -για 16η φορά- την κλήτευση του πρώην πρωθυπουργού κ. Σημίτη στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της Siemens, μία ημέρα μετά την απόφαση να κληθεί ο κ. Καραμανλής στην Προανακριτική Επιτροπή για το Βατοπαίδι.

Μάλιστα, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Κώστας Αϊβαλιώτης, που κατέθεσε το σχετικό αίτημα, συνέδεσε τις δύο εξελίξεις σημειώνοντας ότι κατόπιν της κλήτευσης Καραμανλή στην Προανακριτική για το Βατοπαίδι «γίνεται ακόμη πιο επίκαιρη η ανάγκη κλήσης έως μάρτυρα του πρώην πρωθυπουργού Κ.Σημίτη» στην Εξεταστική για τη Siemens.

Σε ανακοίνωση του επικεφαλής των βουλευτών της ΝΔ στην Εξεταστική Επιτροπή για τη Siemens κ. Κώστας Τζαβάρας ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν θα εμπλακεί σε πολιτικά παιχνίδια συμψηφισμών και δεν θα συναινέσει σε κλήση του κ. Σημίτη χωρίς νέα στοιχεία.

«Το ΠΑΣΟΚ που έχει την ‘εμπειρία’ να καλεί πρώην πρωθυπουργούς χωρίς στοιχεία, ας αποφασίσει για τον κ. Κώστα Σημίτη», καταλήγει ο κ. Τζαβάρας.

Από το press room, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιώργος Πεταλωτής απάντησε ότι οποιαδήποτε άλλη επιλογή για τον τέως πρωθυπουργό κ. Καραμανλή ισοδυναμεί με συγκάλυψη, ενώ για το ενδεχόμενο κλήσης του κ. Σημίτη τόνισε ότι συμψηφισμοί δεν γίνονται.

«Η προανακριτική επιτροπή δεν είναι ειδικό δικαστήριο. Αν δεν κλητεύονται σε αυτές τις επιτροπές όσοι μπορούν να βοηθήσουν στη διερεύνηση της αλήθειας, τότε μιλάμε για συγκάλυψη», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Πεταλωτής πρόσθεσε ότι βάσει των παραπάνω αποφάσισε η επιτροπή τη συγκεκριμένη κλήτευση και υποστήριξε ότι «από το να συγκαλύπτουμε, είναι καλύτερο να υπάρχει η τάξη και η εκφρασμένη νομιμότητα μέσα από αυτές τις επιτροπές».

Για το εάν θα δεχτεί η κυβέρνηση ανάλογη κλήτευση του πρώην πρωθυπουργού κ. Σημίτη στην επιτροπή για τη Siemens, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «δεν κάνουμε συμψηφισμούς, υπάρχει νομιμότητα, μια συγκεκριμένη τάξη στο κοινοβούλιο και είμαστε όλοι υπόλογοι στο λαό, για το τι αντιμετώπιση έχουμε τόσο απέναντι στους πολίτες όσο και τους πολιτικούς».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας στα όσα είπε ο κ. Πεταλωτής, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το ΠΑΣΟΚ ας μην υποκρίνεται ότι διδάσκει σεβασμό στους θεσμούς, γιατί η ηγεσία του είναι εκείνη που δεν σεβάστηκε το λαό και τον εξαπάτησε προεκλογικά με το περιβόητο ‘υπάρχουν λεφτά’, για να ‘τσεκουρώσει’ μισθούς και συντάξεις στη συνέχεια».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική