Εξεταστική για τη SiemensΚλείνει οριστικά το θέμα κλήτευσης Σημίτη

Οριστικό είναι το «όχι» στην κλήτευση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στην Εξεταστική της Siemens, αίτημα το οποίο είχε διατυπώσει ο ΛΑΟΣ. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Σήφης Βαλυράκης είπε ότι ισχύει η -κατά πλειοψηφία- απόφαση της 14ης Σεπτεμβρίου να μην κληθούν πρώην πρωθυπουργοί.

Οριστικό είναι το «όχι» στην κλήτευση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στην Εξεταστική της Siemens, αίτημα το οποίο είχε διατυπώσει ο ΛΑΟΣ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Σήφης Βαλυράκης είπε ότι ισχύει η -κατά πλειοψηφία- απόφαση της 14ης Σεπτεμβρίου να μην κληθούν πρώην πρωθυπουργοί.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Βαλυράκη:

«Με βάση την απόφαση που λήφθηκε στη συνεδρίαση της 14ης Σεπτεμβρίου, η Επιτροπή κατά πλειοψηφία συμφώνησε, με εξαίρεση τον εκπρόσωπο του ΛΑΟΣ, να μην κληθούν οι πρώην πρωθυπουργοί, διότι δεν έχουν προκύψει στοιχεία, που να συνηγορούν γι’ αυτό από τα μέχρι τώρα δεδομένα».

Μία ημέρα μετά την απόφαση να κληθεί ο Κώστας Καραμανλής στην Προανακριτική Επιτροπή για το Βατοπαίδι, ο ΛΑΟΣ είχε ζητήσει την κλήτευση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της Siemens.

«Κατόπιν των εξελίξεων στην Προανακριτική Επιτροπή για το Βατοπαίδι και την πρόταση για την κλήση του κ. Καραμανλή ως μάρτυρα, έχω την αίσθηση ότι γίνεται ακόμη πιο επίκαιρη η ανάγκη κλήσης έως μάρτυρα του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Σημίτη, συνεργάτες του οποίου έχουν δεχθεί ότι έλαβαν χρήματα από στελέχη της Siemens ενεργώντας για λογαριασμό του κόμματος» αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Αϊβαλιώτης.

Μιλώντας σήμερα σε ραδιοφωνικό σταθμό ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε: «Ο κ. Καραμανλής έπρεπε να είχε το θάρρος, την τόλμη και την ευαισθησία να προσέλθει αυτόκλητα να καταθέσει. Κανείς δεν είναι υπεράνω του Νόμου και δεν απαλλάσσεται της μαρτυρίας του. Οφείλει να παραστεί σαν μάρτυρας για να υποστηρίξει τις θέσεις του. Το ίδιο οφείλει να πράξει και ο κ. Σημίτης, εκτός εάν έχουν συνεννοηθεί, διαφορετικά μεταξύ τους τα δύο κόμματα εξουσίας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk