ΓΝΩΜΗ

Το όπλο της νταλίκας

Τον Σεπτέμβρη του 1973 ο «νομιμόφρων» στρατηγός Πινοτσέτ κύλησε μέσα στο αίμα την πατρίδα του, τη Χιλή, και εγκαθίδρυσε μια από τις πιο αιματηρές δικτατορίες της Λατινικής Αμερικής. Εχει αποδειχθεί ότι οι ΗΠΑ του Νίξον δεν ήταν αμέτοχες στο έγκλημα. Αμέτοχοι όμως δεν ήταν και πολλοί Χιλιανοί, όπως αμέτοχοι δεν ήταν και πολλοί «εθνικιστές» Κύπριοι, ίσως και κάποιοι αμερικανοί πράκτορες, στο πραξικόπημα του Ιουλίου 1974. Το κλίμα για την ανατροπή της δημοκρατίας στη Χιλή το προετοίμασαν συστηματικά οι φορτηγατζήδες (και στην Κύπρο οι «εθνικιστές») με συνεχείς δυναμικές ενέργειες, που χειροκροτούσαν τόσοι μικρομεσαίοι «νοικοκυραίοι».

Το όπλο της νταλίκας | tovima.gr

Τον Σεπτέμβρη του 1973 ο «νομιμόφρων» στρατηγός Πινοτσέτ κύλησε μέσα στο αίμα την πατρίδα του, τη Χιλή, και εγκαθίδρυσε μια από τις πιο αιματηρές δικτατορίες της Λατινικής Αμερικής. Εχει αποδειχθεί ότι οι ΗΠΑ του Νίξον δεν ήταν αμέτοχες στο έγκλημα.

Αμέτοχοι όμως δεν ήταν και πολλοί Χιλιανοί, όπως αμέτοχοι δεν ήταν και πολλοί «εθνικιστές» Κύπριοι, ίσως και κάποιοι αμερικανοί πράκτορες, στο πραξικόπημα του Ιουλίου 1974. Το κλίμα για την ανατροπή της δημοκρατίας στη Χιλή το προετοίμασαν συστηματικά οι φορτηγατζήδες (και στην Κύπρο οι «εθνικιστές») με συνεχείς δυναμικές ενέργειες, που χειροκροτούσαν τόσοι μικρομεσαίοι «νοικοκυραίοι».

Αλλη φυσικά η Χιλή του 1973 και άλλη η πληγωμένη Ελλάδα του 2010. Αλλά πώς θα μην τα θυμηθεί κανείς αυτά, με τα συνεχιζόμενα παράνομα μπλόκα γύρω από την πρωτεύουσα, το πάγωμα της αγοράς και τις πορείες ιδιοκτητών και υπαλλήλων τους γύρω από τη Βουλή. Τα σκλαβάκια, οι μισθωτοί οδηγοί τους, δεν έχουν συνδικάτο, δεν έχουν ΓΣΕΕ ή ΠΑΜΕ, ή χαίρονται για τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας που τους επιβάλλουν όχι κάποια «μνημόνια» αλλά τα αφεντικά τους; Αυτά που χαϊδεύει όλη η λεγόμενη «αριστερά» γιατί άκουσε φωνές και βγήκε στα μπαλκόνια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk