BHMAτοδότηs

O τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος περπατούσε χθες στην πλατεία Συντάγματος συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Αννα Μαρία και δύο συνεργάτες του και κατευθυνόταν προς το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία». Το «ωραίο» είναι ότι ο τέως έπεσε επάνω στους συγκεντρωμένους φορτηγατζήδες οι οποίοι τον αναγνώρισαν και αρκετοί έσπευσαν να τον χαιρετήσουν. Κάποιος του φώναξε «είσαι άρχοντας» ενώ κάποιος άλλος του είπε «έλα να βάλεις τάξη» φέρνοντάς τον σε αμηχανία παρά το χαμόγελο που σχηματίστηκε στο πρόσωπό του.

O τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος περπατούσε χθες στην πλατεία Συντάγματος συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Αννα Μαρία και δύο συνεργάτες του και κατευθυνόταν προς το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία». Το «ωραίο» είναι ότι ο τέως έπεσε επάνω στους συγκεντρωμένους φορτηγατζήδες οι οποίοι τον αναγνώρισαν και αρκετοί έσπευσαν να τον χαιρετήσουν.

Κάποιος του φώναξε «είσαι άρχοντας» ενώ κάποιος άλλος του είπε «έλα να βάλεις τάξη» φέρνοντάς τον σε αμηχανία παρά το χαμόγελο που σχηματίστηκε στο πρόσωπό του. Ασφαλώς η ηλικία των φορτηγατζήδων δεν είναι τέτοια ώστε να θυμούνται την εποχή που ο τέως «έβαζε τάξη» στη χώρα συνωμοτώντας με τους αποστάτες. Απλώς τον υποδέχτηκαν θερμά γιατί αντιλαμβάνονται ότι με την απελευθέρωση του επαγγέλματος πρόκειται να υποστούν και οι ίδιοι μια εμπειρία αντίστοιχη με την απώλεια του στέμματος.

***

Τι έγραψε ο κ. Γ. Παπανδρέου στο βιβλίο επισκεπτών του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης; Ανθρωπός μου στη Wall Street άνοιξε το βιβλίο και διάβασε: «Ευχαριστώ για την πολύ παραγωγική επίσκεψη και τη θερμή φιλοξενία. Προσβλέπω στη συνεχή συνεργασία μας για να κάνουμε αυτό τον κόσμο πιο δίκαιο, ισότιμο και να δημιουργήσουμε πρόοδο και ανάπτυξη για όλους- Γιώργος Παπανδρέου 20/9/20». Πολύ καλή η ευχή για «δίκαιο κόσμο», αν και ακόμη καλύτερη θα ήταν η ευχή να αγοράσουν στη Wall Street και κανένα ελληνικό κρατικό ομόλογο.

***

Αλμα επί κοντώ έκανε χθες μέσα στη Βουλή ο κ. Ευ. Βενιζέλος (στο σκίτσο). Ο υπουργός Αμυνας έφερε προς κύρωση σύμβαση (για την αγορά δύο νέων υποβρυχίων κόστους 1 δισ. ευρώ) που δεν έχει ακόμη υπογραφεί από τον ίδιο και τους συναρμόδιους υπουργούς! Επιδιώκει πρώτα να ψηφιστεί από τους βουλευτές και μετά να την υπογράψει. Δεν ήταν το μοναδικό άλμα κοινοβουλευτικής λογικής.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που έγινε στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας ο Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ κ. Κ. Τασούλας απέφυγε οποιαδήποτε υπαινιγμό περί της διαφάνειας της σύμβασης, αλλά αυτό δεν άρεσε καθόλου στον υπουργό, ο οποίος πήρε την πρωτοβουλία και κατακεραύνωσε ο ίδιος τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους της Τhyssen Group και της Αbhu Dhabi Μare ρωτώντας τους αυστηρά αν τους πλησίασε οποιοσδήποτε για να τους ζητήσει μίζα!

Γιατί όλα αυτά; Ο κ. Βενιζέλος είναι έξυπνος, έμπειρος και ρεαλιστής πολιτικός, γνωρίζει ότι στη σημερινή Ελλάδα κάθε νέα κυβέρνηση σέρνει τους υπουργούς της προηγούμενης σε Εξεταστικές Επιτροπές για ασήμαντες και ανύπαρκτες αφορμές, και προσπαθεί να καλυφθεί εκ των προτέρων.

***

Πληροφοριοδότης μου στις Βρυξέλλες με διαβεβαιώνει ότι ο κ. Θ. Σκυλακάκης όχι μόνο δεν πρόκειται να επιστρέψει την έδρα του στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά θα εγκαταλείψει την ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) και θα προσχωρήσει στην ομάδα των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων. Προφανώς η τόση πρεμούρα με τον φιλελευθερισμό συνδέεται με τη μυστική πληροφορία ότι η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη έχει ενημερώσει τους ιθύνοντες των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων ότι το κόμμα της (όταν κάποτε ιδρυθεί…) θα προσχωρήσει στη δική τους ομάδα. Για να γίνει αυτό όμως έλειπε μια λεπτομέρεια: ένας πρόθυμος ευρωβουλευτής!

Το πρόβλημα αυτό το έλυσε ο κ. Αντ. Σαμαράς με τη διαγραφή Σκυλακάκη. Κάτι ακούω τώρα, ότι γίνεται προσπάθεια να πειστεί ο έτερος «ντορικός» ευρωβουλευτής κ. Κ. Πουπάκης να κάνει παρέα στον κ. Σκυλακάκη. Εν τω μεταξύ η Ντόρα θα συμμετάσχει στο συνέδριο των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων (13-15 Οκτωβρίου) όπου εκτός από την ίδια, «σταρ» θα είναι ο κ. Ολι Ρεν. Προφανώς, αν αρνηθεί ο κ. Πουπάκης, η Ντόρα θα κάνει πρόταση συνεργασίας στον κ. Ρεν.

***

Εν τω μεταξύ ένας εκ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της ΝΔ, ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης επιβεβαίωσε το ταλέντο του να βρίσκεται «εκτός κλίματος» και δήλωσε χθες ότι χωρούν στη ΝΔ στελέχη που βρέθηκαν εκτός κόμματος, εννοώντας την Ντόρα, την οποία έχει παραδεχθεί ότι τη θεωρεί φίλη του (ωραίους φίλους έχει η Ντόρα…). Ας προσέξει ο «Μανόλο» γιατί συνεργάτης μου με ενημερώνει ότι η δίψα για διαγραφές, αντί να μειωθεί γίνεται όλο και μεγαλύτερη στη Ρηγίλλης.

***

«Μπεν Χουρ» ήταν η πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ερευνας και Τεχνολογίας (ΕΣΕΤ) στο υπουργείο Παιδείας, η οποία διήρκεσε επτά ώρες. Η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου ήταν εκεί περίπου για ένα τρίωρο, αλλά η είδηση είναι ότι η συνεδρίαση είχε «γκλόμπαλ» διάσταση.

Συμμετείχε σε αυτήν (μέσω τηλεδιάσκεψης) ο διευθυντής του τομέα Ανθρωπίνων Ρετροϊών στο Εθνικό Ινστιτούτο κατά του καρκίνου των ΗΠΑ και μέλος της Ανώτερης Βιοϊατρικής Ερευνητικής Υπηρεσίας κ. Γιώργος Παυλάκης. Ο κ. Παυλάκης αναγκάστηκε να ξενυχτήσει αφού όταν άρχισε η συνεδρίαση (10 το πρωί) στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ ήταν 3 τα ξημερώματα. Σημειώνω ότι τα μέλη του ΕΣΕΤ δεν αμείβονται για τις υπηρεσίες τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk