Σύντομα διεθνή

* Deutsche Βank: Περίπου 10,2 δισ. ευρώ θα αντλήσει από την αύξηση κεφαλαίου η Deutsche Βank και όχι μόνο 9,8 δισ. ευρώ, όπως αρχικά είχε ανακοινώσει. Η τιμή των νέων μετοχών που θα προκύψουν διαμορφώνεται στα 33 ευρώ, ενώ από την αύξηση κεφαλαίου θα προστεθούν στην αγορά επιπλέον 308,6 εκατ. μετοχές. Η αύξηση κεφαλαίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί στα χρηματιστήρια της Φραγκφούρτης και της Νέας Υόρκης. «Μέσω της αύξησης κεφαλαίου θα αντλήσουμε τα απαιτούμενα κεφάλαια για την αύξηση του μεριδίου της Deutsche Βank στην Deutsche Ρostbank» δήλωσε ο επικεφαλής της DΒ Γιόζεφ Ακερμαν.

Σύντομα διεθνή | tovima.gr

* Deutsche Βank: Περίπου 10,2 δισ. ευρώ θα αντλήσει από την αύξηση κεφαλαίου η Deutsche Βank και όχι μόνο 9,8 δισ. ευρώ, όπως αρχικά είχε ανακοινώσει. Η τιμή των νέων μετοχών που θα προκύψουν διαμορφώνεται στα 33 ευρώ, ενώ από την αύξηση κεφαλαίου θα προστεθούν στην αγορά επιπλέον 308,6 εκατ. μετοχές. Η αύξηση κεφαλαίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί στα χρηματιστήρια της Φραγκφούρτης και της Νέας Υόρκης. «Μέσω της αύξησης κεφαλαίου θα αντλήσουμε τα απαιτούμενα κεφάλαια για την αύξηση του μεριδίου της Deutsche Βank στην Deutsche Ρostbank» δήλωσε ο επικεφαλής της DΒ Γιόζεφ Ακερμαν. * Ιnfineon Τechnologies: Πιο αισιόδοξη για τις επιδόσεις της το τρέχον τρίμηνο εμφανίζεται η γερμανική εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών Ιnfineon Τechnologies. Η κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρεία του κλάδου ανακοίνωσε συγκεκριμένα ότι το τρίμηνο Ιουλίου- Σεπτεμβρίου (πρόκειται για το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2009-2010) τα κέρδη της θα είναι αυξημένα κατά 15% συγκριτικά με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο. Στα τέλη Ιουλίου η εταιρεία είχε προβλέψει «μονοψήφια αύξηση κερδών». Για το σύνολο του οικονομικού της έτους, η Ιnfineon προανήγγειλε κέρδη αυξημένα κατά 50%! * Continental Αirlines: Την έγκριση της γενικής συνέλευσης έλαβε η διοίκηση της αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας προκειμένου να προχωρήσει στη συγχώνευση με τη μητρική της United Αirlines. Η έγκριση ήταν σχεδόν ομόφωνη, με το 98% των ψήφων υπέρ και με τη συμμετοχή των μετόχων που άγγιξε το 75%. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Continental Αirlines κ. Τζεφ Σμίσεκ, μετά την εγκριτική απόφαση, αφού ευχαρίστησε τους μετόχους για την εμπιστοσύνη τους στη συγχώνευση των αεροπορικών εταιρειών, δήλωσε ικανοποιημένος επειδή η συγχώνευση δημιουργεί οικονομίες κλίμακος και για τις δύο εταιρείες, καθώς και μείωση των εξόδων τους.

* Discover Financial Services: Πτώση κερδών κατά 74% παρουσίασε το τρίτο τρίμηνο η αμερικανική εταιρεία έκδοσης πιστωτικών καρτών σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009. Τα κέρδη της Discover υποχώρησαν στα 260,6 εκατ. δολ. ή 47 σεντς ανά μετοχή, από 577,5 εκατ. δολ. ή 1,07 δολ. ανά μετοχή, ενώ αναλυτές τα τοποθετούσαν στα 37 σεντς. Οι προβλέψεις για απώλειες από δάνεια υποχώρησαν στα 712,6 εκατ. δολ. από 1,09 δισ. δολ. σε σχέση με πέρυσι και από 724,3 εκατ. δολ. το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ οι απομειώσεις μειώθηκαν στο 7,18% από 8,4% και 7,97%.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk