«Καταργήστε τις κλαδικές συμβάσεις»

Νέες πιέσεις ασκεί η τρόικα στην κυβέρνηση προκειμένου να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις εργασιακές σχέσεις, ώστε να υπερισχύουν οι επιχειρησιακές συμβάσεις σε σχέση με τις κλαδικές. Στη χθεσινή συνάντηση με την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κυρία Λούκα Κατσέλη και τον αναπληρωτή υπουργό κ. Γ. Κουτρουμάνη οι εκπρόσωποι της τρόικας (ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ) ζήτησαν να ολοκληρωθούν οι αλλαγές στη διαιτησία και να μπει τέλος στις κλαδικές συμβάσεις. Σχετικά με …

Νέες πιέσεις ασκεί η τρόικα στην κυβέρνηση προκειμένου να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις εργασιακές σχέσεις, ώστε να υπερισχύουν οι επιχειρησιακές συμβάσεις σε σχέση με τις κλαδικές.

Στη χθεσινή συνάντηση με την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κυρία Λούκα Κατσέλη και τον αναπληρωτή υπουργό κ. Γ. Κουτρουμάνη οι εκπρόσωποι της τρόικας (ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ) ζήτησαν να ολοκληρωθούν οι αλλαγές στη διαιτησία και να μπει τέλος στις κλαδικές συμβάσεις.

Σχετικά με τις δεσμεύσεις που υπάρχουν στο μνημόνιο για αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, οι υπουργοί ενημέρωσαν ότι το προεδρικό διάταγμα για τη διαιτησία βρίσκεται στο τελικό στάδιο διαμόρφωσής του. Το διάταγμα θα καθορίζει τη διαδικασία προσφυγής αρχικά στη μεσολάβηση και στη συνέχεια στη διαιτησία, όπου μεταξύ άλλων επιλύονται και μισθολογικά θέματα.

Σχετικά με τη ρύθμιση των συλλογικών συμβάσεων διατυπώθηκε η θέση ότι η επιθυμητή ευελιξία για την υποστήριξη της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων προωθείται αποτελεσματικότερα μέσα από κλαδικές και τοπικές και όχι από επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας, για τις οποίες

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk