Φερέγγυοι εν μέσω κρίσης

Σε ένα νοσηρό επιχειρηματικό κλίμα όπου κυριαρχούν οι ανακοινώσεις για λουκέτα, για αιτήσεις υπαγωγής στο άρθρο 99, για αδυναμία πληρωμών και για δυσκολίες στην εξεύρεση κεφαλαίου κίνησης, η Ιcap Group δημοσιοποίησε κατάλογο με τις 326 ισχυρότερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα που ξεχωρίζουν για τη συνέπεια στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές τους. Η Ιcap Group, συμφερόντων της Global Finance, απέκτησε προσφάτως τη δυνατότητα αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας επιχειρήσεων. Είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα αλλά και η μοναδική στη ΝΑ Ευρώπη την οποία αποδέχεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ως πηγή πιστοληπτικών αξιολογήσεων στο πλαίσιο εφαρμογής του ευρωσυστήματος.

Σε ένα νοσηρό επιχειρηματικό κλίμα όπου κυριαρχούν οι ανακοινώσεις για λουκέτα, για αιτήσεις υπαγωγής στο άρθρο 99, για αδυναμία πληρωμών και για δυσκολίες στην εξεύρεση κεφαλαίου κίνησης, η Ιcap Group δημοσιοποίησε κατάλογο με τις 328 ισχυρότερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα που ξεχωρίζουν για τη συνέπεια στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές τους. Η Ιcap Group, συμφερόντων της Global Finance, απέκτησε προσφάτως τη δυνατότητα αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας επιχειρήσεων. Είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα αλλά και η μοναδική στη ΝΑ Ευρώπη την οποία αποδέχεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ως πηγή πιστοληπτικών αξιολογήσεων στο πλαίσιο εφαρμογής του ευρωσυστήματος. Το κριτήριο του ΙCΑΡ Credit Rating είναι αυτό που ξεχωρίζει τις επιχειρήσεις που μπορούν να γίνουν μέλη της κοινότητας Strongest Companies in Greece, ήτοι τις εταιρείες με πιθανότητα εμφάνισης ασυνέπειας κάτω του 1%.

Η νέα δραστηριότητα της εταιρείας αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς μπορεί να αξιολογεί και αυτές που δεν έχουν πρόσβαση σε οίκους όπως οι Μoody΄s, Fitch και S&Ρ, αλλά έχουν πάρει δάνεια από τις ελληνικές τράπεζες και επομένως οι αξιολογήσεις τους είναι κρίσιμες.

Χθες, σε συνέντευξη Τύπου η Ιcap δημοσιοποίησε τις εταιρείες που ως σήμερα έχουν ενταχθεί στην κοινότητα Strongest Companies Ιn Greece. Οπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης «η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στο να δώσει θετικά μηνύματα για την αγορά, αναδεικνύοντας τις πιο συνεπείς εταιρείες και προσφέροντας σε αυτές εργαλεία αντικειμενικής προβολής της ισχύος τουςώστε να ξεχωρίζουν . Με τη δημοσιοποίηση αυτής της αναγνώρισης, οι εταιρείες της κοινότητας- οι οποίες αριθμούν ήδη 326μέσα σε μόλις δύο μήνες – αποσκοπούν στο να ενθαρρύνουν την εφαρμογή καλών πρακτικών στην πολιτική πληρωμών και γενικότερα στις συναλλαγές, καλλιεργώντας σταδιακά μία καθ΄ όλα απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς κουλτούρα συνέπειας πληρωμών».

Σύμφωνα με μαρτυρίες εκπροσώπων των εταιρειών, η αναγνώριση αυτή διευκολύνει τις επιχειρηματικές κινήσεις τους και αποκτά μεγάλη βαρύτητα στην προσέλκυση πελατών, οι οποίοι φαίνονται πλέον να επιλέγουν και με το εν λόγω κριτήριο. Επίσης, παίζει σημαντικό ρόλο και έχει προστιθέμενη αξία για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή επιθυμούν να επεκταθούν και στο εξωτερικό.

Από τα 328 «διαμάντια» το 30% έχει έδρα την επαρχία και το 67% την Αττική. Το 58% των εταιρειών προέρχεται από το εμπόριο, το 27% από τη βιομηχανία και το 15% από τις Υπηρεσίες. Το 40% των εταιρειών απασχολεί 50-250 εργαζομένους, το 39% από 10 ως 50, το 15% περισσότερους από 250 και το 6% ως 10 εργαζομένους. Σχετικά με την κατηγοριοποίηση βάσει του τζίρου, μόλις το 10% από τις 326 εταιρείες έχει πωλήσεις άνω των 100 εκατ. ευρώ, το 30% έχει τζίρο 25-100 εκατ. ευρώ, το 25% από 10 ως 25 εκατ. ευρώ, το 19% 5-10 εκατ. ευρώ και το 17% κάτω από 6 εκατ. ευρώ.

Οι 328 εταιρείες (σε pdf) H κατάταξη είναι βάση του τζίρου τους το 2009.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk