Τράπεζα ΚύπρουΗ ρωσική Odella Resources θα αποκτήσει το 9,7%

Ικανοποιημένη από την κίνηση της ρωσικών συμφερόντων Odella Resources να αποκτήσει τον έλεγχο του 9,7% της Τράπεζας Κύπρου εμφανίζεται η διοίκηση της κυπριακής τράπεζας, χαρακτηρίζοντας την επένδυση μακροπρόθεσμη. Ο Ρώσος επιχειρηματίας «γνωρίζει τον περιορισμό που υπάρχει για οποιοδήποτε ποσοστό πέραν του 10% σε τράπεζα και δεν έχει πρόθεση να αυξήσει το ποσοστό του» σημειώνει ο Ανδρέας Ηλιάδης, διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου.

Ικανοποιημένη από την κίνηση της ρωσικών συμφερόντων Odella Resources να αποκτήσει τον έλεγχο του 9,7% της Τράπεζας Κύπρου εμφανίζεται η διοίκηση της κυπριακής τράπεζας, χαρακτηρίζοντας την επένδυση μακροπρόθεσμη.

Ο Ρώσος επιχειρηματίας «γνωρίζει τον περιορισμό που υπάρχει για οποιοδήποτε ποσοστό πέραν του 10% σε τράπεζα και δεν έχει πρόθεση να αυξήσει το ποσοστό του» σημειώνει ο κ. Ανδρέας Ηλιάδης, διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου.

Η Odella Resources Ltd, εγγεγραμμένη εταιρία στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους που ανήκει σς κυπριακό εμπίστευμα ρωσικών συμφερόντων, αγόρασε 45.300.000 μετοχές από τα Ταμεία Προνοίας των Υπαλλήλων της Τράπεζας Κύπρου και 424.213 μετοχές από την αγορά (Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και Χρηματιστήριο Αθηνών) και ελέγχει συνολικά το 9,7% του υφιστάμενου εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας.

Μιλώντας στην κυπριακή οικονομική ιστοσελίδα «StockWatch», ο κ.. Ηλιάδης ανέφερε ότι ο Ρώσος επιχειρηματίας δεν ζήτησε θέση στο ΔΣ της Τράπεζας.

«Ο άνθρωπος αυτός είναι πελάτης μας και τον ξέρουμε για χρόνια. Μένει στο εξωτερικό, και κινείται μεταξύ Ελβετίας, Λονδίνου και Μονακό», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου ενώ παρά τις επίμονες ερωτήσεις που δέχεται για την ακριβή ταυτότητα του νέου μετόχου της Τράπεζας, το συγκρότημα αποφεύγει προς το παρόν να δώσει στη δημοσιότητα το όνομα του, αφού ο ίδιος ο επενδυτής επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος.

«Το σημαντικό είναι ότι μπαίνουν κεφάλαια στην κυπριακή οικονομία, που δείχνει εμπιστοσύνη στην Τράπεζα και στην Κύπρο» κατέληξε ο κ. Ηλιάδης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk