Λάρισα Δικαστική παραπομπή 11 ατόμων για τα επεισόδια το Δεκέμβριο του 2008

Στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων παραπέμπονται να δικαστούν 11 άτομα που κατηγορούνται για σειρά κακουργηματικών πράξεων, ορισμένες από τις οποίες εμπίπτουν και στις διατάξεις του λεγομένου αντιτρομοκρατικού νόμου, κατά τα επεισόδια του Δεκεμβρίου του 2008 στη Λάρισα. Μαζί τους είχαν συλληφθεί και εννέα ενήλικοι, που θα δικαστούν για κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος.

<b>Λάρισα</b> Δικαστική παραπομπή 11 ατόμων για τα επεισόδια το Δεκέμβριο του 2008 | tovima.gr

Στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων παραπέμπονται να δικαστούν 11 άτομα στη Λάρισα που κατηγορούνται για σειρά κακουργηματικών πράξεων, ορισμένες από τις οποίες εμπίπτουν και στις διατάξεις του λεγομένου αντιτρομοκρατικού νόμου (187 του ΠΚ περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης).

Οι 11 που είχαν συλληφθεί κατά τα επεισόδια του Δεκεμβρίου του 2008, κατηγορούνται για καταστροφές που έγιναν στο κέντρο της Λάρισας μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου κυρίως σε υποκαταστήματα τραπεζών.

Μεταξύ των έντεκα κατηγοριών περιλαμβάνονται αντίσταση, στάση, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εμπρησμός, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών βομβών με σκοπό τη χρησιμοποίησή τους κ.ά. Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει 69 μάρτυρες κατηγορίας, εκ των οποίων οι 30 διευθυντές και υπάλληλοι υποκαταστημάτων τραπεζών.

Μαζί με τους 11 ανήλικους είχαν συλληφθεί και 9 ενήλικοι, οι οποίοι στο αρχικό κατηγορητήριο εμφανίζονταν να έχουν δράσει από κοινού.

Τον περασμένο Μάρτιο, με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών, κρίνοντας ότι δεν υπήρχαν επαρκείς ενδείξεις, απάλειψε τις κατηγορίες για επτά αδικήματα (τα περισσότερα κακουργηματικού χαρακτήρα, ανάμεσά τους η συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης) και τους παρέπεμψε να δικαστούν σε βαθμό πλημμελήματος, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, σε αντίθεση με τους ανήλικους.

Η δίκη τους έχει οριστεί για τις 9 Δεκεμβρίου 2010.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
Σίβυλλα
Helios Kiosk