Η χρεοκοπία δεν αποτελεί λύση για την Ελλάδα τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε ομιλία του σε οικονομικό φόρουμ στην Νέα Υόρκη. Γι’ αυτό η κυβέρνηση καταβάλει «τιτάνιες προσπάθειες» για να το αποφύγει, εξήγησε, προσθέτοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα έπληττε σοβαρά και την Ευρώπη που «έχει επενδύσει πολλά στην επιτυχία της Ελλάδας».

Ακόμη ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση για την κυβέρνηση αυτή τη στιγμή είναι η προστασία των οικονομικών ασθενέστερων και κάνει ό,τι μπορεί για να προστατεύσει τους αδυνάτους εν μέσω ύφεσης της οικονομίας.

«Η χρεοκοπία δεν αποτελεί λύση για την Ελλάδα. Όλες οι τιτάνιες προσπάθειες που κάναμε τον τελευταίο χρόνο στόχο έχουν να διασφαλίσουν ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός σε ομιλία του στο οικονομικό φόρουμ Economic Club της Νέας Υόρκης, όπως αναφέρει το Reuters.

«Αλλά η χρεοκοπία δεν αποτελεί λύση ούτε για την Ευρώπη. Η Ευρώπη, σήμερα, έχει επενδύσει πολλά στην επιτυχία της Ελλάδας», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση για την κυβέρνηση αυτή τη στιγμή είναι η προστασία των οικονομικά ασθενέστερων.

«Ίσως η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε, η μεγαλύτερη ανησυχία μου αυτή τη στιγμή είναι να διασφαλίσουμε ότι οι περικοπές δεν επιβαρύνουν αυτούς που κινδυνεύουν περισσότερο σε μια ύφεση και δεν εξουδετερώνουν πιθανές αυξήσεις εισοδήματος», είπε ο πρωθυπουργός.

Ακόμη επανέλαβε ότι η κυβέρνηση καταβάλλει σκληρές προσπάθειες για να καταπολεμήσει την μαύρη οικονομία και την φοροδιαφυγή.