Μετά από σειρά αναβολών

Β. ΚορέαΣτις 28 Σεπτεμβρίου το συνέδριο για την εκλογή διαδόχου του Κιμ Γιονγκ-ιλ

Το συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος της Βόρειας Κορέας που θα έχει ως βασικό θέμα την εκλογή νέου ηγέτη θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 28 Σεπτεμβρίου στην Πιονγιάνγκ, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση. Στο συνέδριο αυτό, το οποίο είχε προγραμματιστεί για τις αρχές του μήνα, αναμένεται να οριστεί ο διάδοχος του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-ιλ και να ανοίξει ο δρόμος για την αντικατάστασή του από το νεότερο γιο του, Γιονγκ-Ουν.

<b>Β. Κορέα</b>Στις 28 Σεπτεμβρίου το συνέδριο για την εκλογή διαδόχου του Κιμ Γιονγκ-ιλ | tovima.gr

Το συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος της Βόρειας Κορέας που θα έχει ως βασικό θέμα την εκλογή νέου ηγέτη θα πραγματοποιηθεί στις 28 Σεπτεμβρίου στην Πιονγιάνγκ, σύμφωνα με ανακοίνωση από το επίσημο πρακτορείο της χώρας.

«Το συνέδριο του Εργατικού Κόμματος της Κορέας για την εκλογή του ανώτατου διοικητικού οργάνου του θα γίνει στην Πιονγιάνγκ στις 28 Σεπτεμβρίου», ανέφερε το Κεντρικό Πρακτορείο Πληροφοριών, χαρακτηρίζοντας το συνέδριο «ιστορικό».

Σύμφωνα με αναλυτές, στο συνέδριο αυτό, το πρώτο του είδους του από το 1966, αναμένεται να οριστεί ο διάδοχος του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-ιλ και να ανοίξει ο δρόμος για την αντικατάστασή του από το νεότερο γιο του, Γιονγκ-Ουν.

Το συνέδριο είχε προγραμματιστεί για τις αρχές Σεπτεμβρίου, αλλά στη συνέχει αναβλήθηκε, χωρίς να δοθεί κάποια εξήγηση για το λόγο που οδήγησε στην απόφαση αυτή. Σύμφωνα, ωστόσο, με πληροφορίες, η κακή κατάσταση της υγείας του Βορειοκορεάτη ηγέτη είχε οδηγήσει σε αναβολή του συνεδρίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος