Μαζικές οι πωλήσεις σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς

Διαστάσεις «τσουνάμι» έχει λάβει μέσα στους τελευταίους μήνες η τάση των μαζικών πωλήσεων ξενοδοχείων στη χώρα μας και ιδιαίτερα σε πολύ δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Σήμερα μια απλή περιήγηση στο Διαδίκτυο στις σελίδες των αγγελιών των μεσιτικών γραφείων και των real estate μπορεί να πείσει και τον πιο δύσπιστο (φωτογραφία). Ξεκινώντας από την κοσμοπολίτικη Ρόδο, η οποία άλλοτε «βούλιαζε» κάθε καλοκαίρι από κόσμο, μπορεί κανείς να δει στα μεσιτικά γραφεία αγγελίες για …

Διαστάσεις «τσουνάμι» έχει λάβει μέσα στους τελευταίους μήνες η τάση των μαζικών πωλήσεων ξενοδοχείων στη χώρα μας και ιδιαίτερα σε πολύ δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Σήμερα μια απλή περιήγηση στο Διαδίκτυο στις σελίδες των αγγελιών των μεσιτικών γραφείων και των real estate μπορεί να πείσει και τον πιο δύσπιστο (φωτογραφία).

Ξεκινώντας από την κοσμοπολίτικη Ρόδο, η οποία άλλοτε «βούλιαζε» κάθε καλοκαίρι από κόσμο, μπορεί κανείς να δει στα μεσιτικά γραφεία αγγελίες για πωλήσεις κάθε είδους ξενοδοχείων. Ετσι, ένα τριώροφο ξενοδοχείο 46 δωματίων, σε οικόπεδο 8.500 τ.μ., στα όρια του Δήμου Ρόδου πωλείται προς 2,5 εκατ. ευρώ. Στα 900.000 ευρώ έχει ορισθεί η τιμή πώλησης ενός άλλου, γραφικού ξενοδοχείου στην «παλιά πόλη» της Ρόδου, με 12 δωμάτια, ενώ στο άκρως τουριστικό Φαληράκι πωλείται ξενοδοχείο τετραώροφο, 84 δωματίων, σε οικόπεδο 12.000 τ.μ., αντί 3,2 εκατ. ευρώ.

Στη Σαντορίνη μέσα από τις σελίδες του Ιnternet θα διαπιστώσουμε ότι πωλείται ξενοδοχείο 18 δωματίων με πισίνα, σε έκταση 2.500

τ.μ. αντί 1,4 εκατ. ευρώ.

Στην Κρήτη, μεταξύ πολλών αγγελιών, ξεχωρίζει η πώληση δυο ξενοδοχείων στο Ηράκλειο, αντί 2,7 και 2 εκατ. ευρώ.

Συνεχίζοντας την ιντερνετική περιήγηση μπορεί κανείς να ανακαλύψει και την πώληση ξενοδοχείων στο Ιόνιο, στη Ζάκυνθο και στην Κέρκυρα.

Στη Μύκονο, προορισμό των VΙΡs και των τηλεοπτικών αστέρων, η αναζήτηση σταχυολόγησε δύο ξενοδοχεία, στα όρια του Δήμου Μυκόνου που πωλούνται προς 2 και 3,8 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα. Ακόμη ξενοδοχεία πωλούνται και στην Πάρο, περίπου στις ίδιες τιμές, στη Σίφνο, στην Τήνο, στη Μήλο και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων.

Η τάση αυτή δεν μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη και τη Βόρεια Ελλάδα, με τον κατ΄ εξοχήν τουριστικό προορισμό της, τη Χαλκιδική. Ετσι στις σελίδες των μεσιτικών γραφείων του Διαδικτύου μπορεί κανείς να εντοπίσει πωλήσεις ξενοδοχείων στην Κασσάνδρα, κυρίως στην περιοχή του Ν. Μαρμαρά, στον Δ. Παλλήνης αλλά και στη Σιθωνία.

Ως την αρχή του καλοκαιριού μάλιστα είχαν καταμετρηθεί πάνω από 30 ξενοδοχειακές μονάδες προς πώληση στη Χαλκιδική αντί 134 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία