αντιεξουσιαστικά

Την πρώτη συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Σκανδαλίδη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του είχε χθες ο διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας κ. Θ. Πανταλάκης . Αν και οι αποφάσεις για το μέλλον της τράπεζας θα ληφθούν από το υπουργείο Οικονομικών, οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι η ΑΤΕ θα πρέπει να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο. Ο κ. Πανταλάκης επανέλαβε την πρότασή του για τη δημιουργία ενός ισχυρού δημόσιου πυλώνα που θα αποτελείται από το ΤΤ, την ΑΤΕ, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την Τράπεζα Αττικής.

Συνάντηση
Την πρώτη συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Σκανδαλίδη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του είχε χθες ο διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας κ. Θ. Πανταλάκης . Αν και οι αποφάσεις για το μέλλον της τράπεζας θα ληφθούν από το υπουργείο Οικονομικών, οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι η ΑΤΕ θα πρέπει να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο.

* * *
Ο κ. Πανταλάκης επανέλαβε την πρότασή του για τη δημιουργία ενός ισχυρού δημόσιου πυλώνα που θα αποτελείται από το ΤΤ, την ΑΤΕ, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την Τράπεζα Αττικής. Το ερώτημα είναι βεβαίως ποιος θα βάλει τα λεφτά στην αύξηση κεφαλαίου που χρειάζεται η Αγροτική, με δεδομένο ότι το Δημόσιο ελέγχει πάνω από το 75% του μετοχικού της κεφαλαίου και το ταμείο, ως γνωστόν, είναι ήδη μείον…

Ημερίδα
Ημερίδα με θέμα τη «Ρύθμιση της αγοράς παιγνίων στην Ελλάδα» διοργανώνει σήμερα το απόγευμα το υπουργείο Οικονομικών. Στην ημερίδα θα παραστεί ο υπουργός κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και θα μιλήσουν εκπρόσωποι φορέων του κλάδου από το εσωτερικό και από το εξωτερικό. * * *
Βασικό θέμα είναι η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της πρόσφατης διαβούλευσης στο Διαδίκτυο για το «άνοιγμα» του κλάδου, όπου φιλοξενήθηκαν πάνω από 1.500 απόψεις.

* * *
Πάντως ακόμη το υπουργείο δεν έχει αποφασίσει το μοντέλο με το οποίο θα απελευθερωθεί ο διαδικτυακός τζόγος αλλά και ο φορέας που θα κάνει τον διαγωνισμό για τα φρουτάκια, με αποτέλεσμα όλοι οι ενδιαφερόμενοι να κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους.

Ανταγωνισμός
Ο σκληρός ανταγωνισμός που επικρατεί σε ορισμένους κλάδους φαίνεται ότι ενοχλεί. Χθες τα βιβλιοπωλεία Ελευθερουδάκη δέχθηκαν ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος τους από ανταγωνιστές τους, διότι «έσπασαν» τις τιμές των σχολικών βιβλίων, βοηθημάτων και ξενόγλωσσων σχολικών εγχειριδίων- όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά, τα πουλούν «στις πιο χαμηλές τιμές της αγοράς».

* * *
Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν, επισημαίνουν ότι «οι συνθήκες της αγοράς δεν μας επιτρέπουν να διεκδικούμε κέρδη με μονοπωλιακά καθοριζόμενες τιμές σε ένα αγαθό τόσο απαραίτητο όσο τα σχολικά βιβλία».

Ανταγωνισμός κι όποιος αντέξει…

Ελληνοτουρκικά
Τα θέματα ενέργειας θα κυριαρχήσουν στη σημερινή συνάντηση στην Αγκυρα της ΥΠΕΚΑ κυρίας Τίνας Μπιρμπίλη (σκίτσο) με τον υπουργό Ενέργειας της Τουρκίας κ. Τανέρ Γιλντίζ.

* * *
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Αγκυρα η υπουργός θα ενημερώσει και για το έργο «Ανάπτυξη σχεδίου δράσης για την ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας- Τουρκίας στον Τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών» που υλοποιείται από το ΚΑΠΕ, καθότι έχει αδυναμία στις ΑΠΕ.

Απλά
Χθες το μεσημέρι οι κινητοποιήσεις των υπάλλήλων της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή έλαβαν τέλος. Ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Ντ. Ρόβλιας κάλεσε το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου στο γραφείο του και προς στιγμήν όλοι αναθάρρησαν ότι κάτι έχουν πετύχει.

* * *
Ματαίως όμως… Ο υφυπουργός τούς ανακοίνωσε ότι είναι απόφαση του Πρωθυπουργού η μεταφορά της Γενικής Γραμματείας στο υπουργείο Εργασίας και… «τα σκυλιά δεμένα». Ακολούθως συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο και με το σκεπτικό ότι ο Πρωθυπουργός δεν αλλάζει άποψη επί του θέματος, λύνεται η κατάληψη και οι υπάλληλοι επιστρέφουν στα γραφεία τους.

Τόσο απλά…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk