Θέατρο δρόμου «Παράσταση – παγίδα» με δρώμενα και παραστάσεις από καλλιτέχνες 44 χωρών

Από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου οι δρόμοι της Αθήνας θα πλημμυρίσουν από ζογκλέρ, ξυλοπόδαρα, µίµους, µαριονέτες, κλόουν, χορευτές και καραγκιοζοπαίχτες, που θα δώσουν συνολικά 200 παραστάσεις στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου. Το φεστιβάλ διοργανώνει η ελληνική ομάδα θεάτρου δρόµου «Ηelix», με τη συνεργασία και άλλων σχημάτων από το εξωτερικό.

<b>Θέατρο δρόμου </b>«Παράσταση – παγίδα» με δρώμενα και παραστάσεις από καλλιτέχνες 44 χωρών | tovima.gr

Με πυροτεχνήµατα, φωτιές και ξυλοπόδαρα, ένας θίασος γελωτοποιών του Μεσαίωνα «προσγειώνεται» έξω από το Παναθηναϊκό Στάδιο. Σκοπός τους είναι να στήσουν µια παράσταση-παγίδα. Μόνο εάν ξεγελάσουν τον δάσκαλό τους θα τού αποσπάσουν εκείνο που εδώ και αιώνες αναζητούν οι καλλιτέχνες: «Το µυστικό της Μεγάλης Τέχνης».

Με αυτήν την παράσταση, υπό τον τίτλο «Dies Ιrae», της δραστήριας ελληνικής οµάδας θεάτρου δρόµου «Ηelix», ανοίγει το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόµου, που οργανώνουν οι ίδιοι καλώντας οµότεχνά τους σχήµατα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα δρώμενα στους δρόμους της Αθήνας θα διαρκέσουν από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου.

Οι γελωτοποιοί θα δώσουν το σύνθηµα «Ψυχή στον Δρόµο» και οι πεζόδροµοι και οι κεντρικές πλατείες της Αθήνας θα πληµµυρίσουν από 200 παραστάσεις µε ζογκλέρ, ξυλοπόδαρα, µίµους, µαριονέτες, κλόουν, χορευτές και καραγκιοζοπαίχτες.

Συµµετέχουν, σπάζοντας τους ρυθµούς της καθηµερινότητας, 44 οµάδες και καλλιτέχνες από Ελλάδα, Γερµανία, Ιράν, Ισπανία, Ουρουγουάη και Βραζιλία.

«Το πρόγραµµα κάθε περαστικού αλλάζει από την τυχαία συνάντησή του µε τον καλλιτέχνη» λέει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Νίκος Χατζηπαπάς. «Το Θέατρο του Δρόµου αξιοποιεί το περιβάλλον της πόλης. Χαρακτηριστικό του είναι η αµεσότητα και η ζωντάνια, καθώς εισβάλλει στον πραγµατικό χώρο του θεατή».

Τα καπέλα των καλλιτεχνών βγαίνουν στην Ερµού για να δώσει ο περαστικός τον οβολό του, τη στιγµή που ακροβάτες σε ξυλοπόδαρα, µε εντυπωσιακά κοστούµια, παρελαύνουν στο δρώµενο του «Ηelix» «Φαντασία µε χρώµατα». Ένα αυτόφωτο κοστούµι βολτάρει στην Αποστόλου Παύλου και η µαριονέτα Μαριλένα αγκαλιάζει τα µικρά παιδιά στην Καπνικαρέα. Από την Ουρουγουάη στο Μοναστηράκι ταξιδεύει ο Αλβάρο Ραµίρες Μαρκές για να αναζητήσει το πάθος του: «το γέλιο του κοινού».

Στον χώρο έξω από το Παναθηναϊκό Στάδιο θα πραγµατοποιηθεί και η τελετή λήξης, µε την παράσταση του έργου Ω, τι κόσµος µπαµπά! του Κώστα Μουρσελά, από το Θέατρο Δρόµου «Ηelix», σε σκηνοθεσία Νίκου Χατζηπαπά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
Σίβυλλα
Helios Kiosk