Ρεν για Ελλάδα και Ιρλανδία «Δεν υπάρχει ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους»

Ούτε η Ελλάδα, ούτε η Ιρλανδία θα αναδιαρθρώσουν το χρέος τους, υπογράμμισε ο επίτροπος της ΕΕ για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν στην τηλεόραση του Reuters την Δευτέρα. Στα ύψη και πάλι το spread της Ιρλανδίας. «Καμία από τις δυο δεν θα χρεοκοπήσει. Έχουν κάνει αποτελεσματικές και αποφασιστικές ενέργειες μέσω χρηματοοικονομικών βελτιώσεων, δημοσιονομικής εξυγίανσης και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων»

<b>Ρεν για Ελλάδα και Ιρλανδία </b>«Δεν υπάρχει ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους» | tovima.gr

«Ούτε η Ελλάδα, ούτε η Ιρλανδία θα αναδιαρθρώσουν το χρέος τους», υπογράμμισε ο επίτροπος της ΕΕ για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν στην τηλεόραση του Reuters την Δευτέρα.

«Καμία από τις δυο δεν θα χρεοκοπήσει. Έχουν κάνει αποτελεσματικές και αποφασιστικές ενέργειες μέσω χρηματοοικονομικών βελτιώσεων, δημοσιονομικής εξυγίανσης και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», δήλωσε ο επίτροπος στο περιθώριο εκδήλωσης για την είσοδο της Εσθονίας στην Ευρωζώνη.

Πρόσθεσε πάντως ότι «πρέπει να γίνουν περισσότερα, αλλά η Ελλάδα βρίσκεται σε (καλή) πορεία και η Ιρλανδία βρίσκεται σε (καλή) πορεία, οπότε δεν θα υπάρξει αναδιάρθρωση (χρέους)».

Εντωμεταξύ, σήμερα τα επιτόκια δανεισμού της Ιρλανδίας κινήθηκαν σε επίπεδα-ρεκόρ, σε συνέχεια της φημολογίας της περασμένης εβδομάδας σχετικά με χρεοκοπία της χώρας και προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ. Συγκεκριμένα τα spread των 10ετών ομολόγων ανήλθαν στο 6,38% έναντι 6,35% της Παρασκευής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk