Παρά τη δημοσιονομική πρόοδο

«Δεν υπάρχει εύκολη λύση για τα προβλήματα της Ελλάδας» λέει η Fitch

Με «νύχια και με δόντια» κρατά η Ελλάδα την θέση της στην επενδυτική βαθμίδα (investment grade) παρά την πρόοδο που έχει σημειώσει στην μείωση του ελλείμματός της, είπε υψηλόβαθμος αναλυτής του οίκου Fitch, ο τελευταίος από τους μεγάλους οίκους που διατηρεί αυτή την αξιολόγηση για τη χώρα. «Όλα τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί παραμένουν, δεν υπάρχει εύκολη λύση για αυτά» πρόσθεσε ο αναλυτής, και ενημέρωσε ότι ο οίκος θα επανεξετάσει την κατάσταση στην επόμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα, πιθανόν στα τέλη Οκτωβρίου.

«Δεν υπάρχει εύκολη λύση για τα προβλήματα της Ελλάδας» λέει η Fitch | tovima.gr

Η Ελλάδα οριακά διατηρεί την αξιολόγησή της στην επενδυτική βαθμίδα (investment grade) παρά την πρόοδο που έχει σημειώσει στην μείωση του ελλείμματός της, είπε υψηλόβαθμος αναλυτής του οίκου αξιολόγησης Fitch, ο τελευταίος από τους μεγάλους οίκους που διατηρεί αυτή την αξιολόγηση για τη χώρα.

«Η χώρα κρατά την αξιολόγηση investment grade, αλλά με νύχια και με δόντια», είπε χαρακτηριστικά ο Κρις Πράις, υψηλόβαθμος αναλυτής της Fitch Ratings, στο Reuters την Δευτέρα.

«Όλα τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί παραμένουν, δεν υπάρχει εύκολη λύση για αυτά», είπε σε τηλεφωνική συνέντευξη, προσθέτοντας ότι ο οίκος θα εξετάσει ενδελεχώς την δημοσιονομική κατάσταση κατά την επόμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα, πιθανόν στα τέλη Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive