Στέγνωσε το τσιμέντο

Τελευταίο τεστ πριν σφραγιστεί οριστικά η πετρελαιοπηγή της BP στον Κόλπο του Μεξικού

Σε ένα τελευταίο τεστ θα προχωρήσουν τα ξημερώματα της Κυριακής τα συνεργεία της ΒΡ πριν κηρύξουν το οριστικό σφράγισμα της πετρελαιοπηγής της εταιρείας στον Κόλπο του Μεξικό. Τα 74 βαρέλια τσιμέντου που διοχετεύτηκαν στη διαρροή έχουν στεγνώσει και η σφραγίδα μένει να περάσει το τεστ βάρους και πίεσης.

Τελευταίο τεστ πριν σφραγιστεί οριστικά η πετρελαιοπηγή της BP στον Κόλπο του Μεξικού | tovima.gr

Σε ένα τελευταίο τεστ θα προχωρήσουν τα ξημερώματα της Κυριακής τα συνεργεία της ΒΡ πριν κηρύξουν το οριστικό σφράγισμα της πετρελαιοπηγής της εταιρείας στον Κόλπο του Μεξικό, όπως ανακοινώθηκε το Σάββατο.

Τα 74 βαρέλια τσιμέντου που διοχετεύτηκαν στη διαρροή την Παρασκευή έχουν στεγνώσει και η σφραγίδα μένει να περάσει το τεστ βάρους και πίεσης. Αρχικά, η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι το τέλος των επιχειρήσεων θα λάμβανε χώρα το βράδυ του Σαββάτου.

Η διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού έχει σταματήσει από τις 15 Ιουλίου, μετά την τοποθέτηση ενός νέου καλύμματος στην κεφαλή της γεώτρησης.

Παρά την επιτυχή κατάληξη της επιχείρησης, οι γεωλόγοι της BP και της αμερικανικής κυβέρνησης ανησυχούσαν ότι το πετρέλαιο θα ασκούσε πίεση στα στρώματα εδάφους και θα έβρισκε άλλη διέξοδο, αρχίζοντας και πάλι να αναβλύζει από τον βυθό.

Η λήξη των επιχειρήσεων θα ανακουφίσει τα συνεργεία και τα μέλη της αμερικανικής Ακτοφυλακής, που τους τελευταίους μήνες βρίσκονται επί ποδός για την καταπολέμηση της τεράστιας πετρελαιοκηλίδας και το κλείσιμο της διαρροής, αλλά δεν θα «γιορταστεί», όπως αναφέρουν, καθώς είναι βαριά η σκιά του θανάτου 11 εργαζομένων κατά την έκρηξη στην εξέδρα που ξεκίνησε την ανυπολόγιστη καταστροφή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk