Σειρά επαφών

Με ελπίδες για μία «παραγωγική επίσκεψη» αναχώρησε ο Δ.Χριστόφιας για τη Νέα Υόρκη

Την ελπίδα ότι η επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη όπου θα προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, θα είναι παραγωγική εξέφρασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας. Ο κ. Χριστόφιας θα συναντηθεί την Τρίτη με το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν και την επομένη με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Με ελπίδες για μία «παραγωγική επίσκεψη» αναχώρησε ο Δ.Χριστόφιας για τη Νέα Υόρκη | tovima.gr

Την ελπίδα ότι η επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη όπου θα προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, θα είναι παραγωγική εξέφρασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, προσθέτοντας ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής του θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ καθώς και με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων.

Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας, προτού αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι «μεταβαίνουμε στη Νέα Υόρκη για την παραδοσιακή τώρα παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Η παρουσία μας εκεί θα είναι μακρά», αφού θα διαρκέσει ένα δεκαήμερο, είπε και πρόσθεσε πως «είναι μια ευκαιρία να συναντηθούμε με το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και με αρχηγούς κρατών και Κυβερνήσεων».

Ανέφερε ότι «ένεκα και των 50 χρόνων της Κυπριακής Δημοκρατίας θα επισκεφθούμε πανεπιστήμια και θα έχω συναντήσεις με το αμερικανικό εβραϊκό ινστιτούτο. Θα μιλήσω στη Νέα Υόρκη ενώπιον της ομογένειας». Στη συνέχεια θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον για σύντομη επίσκεψη.

Ο κ. Χριστόφιας θα συναντηθεί στις 11:00 το πρωί της Τρίτης (τοπική ώρα) με το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν και την επομένη στις 15:00 θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk