Οι ιδιοκτήτες φορτηγών άνοιξαν το ρεύμα καθόδου της Λεωφόρου Αθηνών

Μεγάλη κίνηση επικρατεί στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα λόγω διακοπής της κυκλοφορίας από μπλόκο φορτηγών στο Δαφνί. Η Τροχαία κάνει εκτροπή της κυκλοφορίας από τη λεωφόρο Σχιστού και νωρίτερα από την Αττική Οδό προκειμένου να διεξάγεται πιο ομαλά. Αστυνομικοί βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τους απεργούς για να απελευθερώσουν το δρόμο, ωστόσο στο σημείο παρατηρείται ένταση.

Ανοιξε το ρεύμα καθόδου στη λεωφόρο Αθηνών από τους ιδιοκτήτες φορτηγών. Αποκαθίσταται το κυκλοφοριακό χάος που είχε δημιουργηθεί όταν ιδιοκτήτες φορτηγών αποφάσισαν να κλείσουν το ρεύμα καθόδου στη λεωφόρο Αθηνών.

Δημιουργήθηκε ουρά αρκετών χιλιομέτρων και οι ιδιοκτήτες φορτηγών αποφάσισαν να ελευθερώσουν την κυκλοφορία.

Ανώτατο στέλεχος της Ομοσπονδίας τους ανέφερε, ότι «το πρόβλημά μας είναι η Τροχαία, η οποία δεν μας αφήνει να πάμε στις δουλειές μας». Οι προθέσεις των ιδιοκτητών φορτηγών είναι, όπως λένε, να επιστρέψουν στις δουλειές τους, ωστόσο η Τροχαία τους έχει αποκλείσει, στην άνοδο στη λεωφόρο Αθηνών.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν μικροεντάσεις μεταξύ των ιδιοκτητών φορτηγών, της αστυνομίας και της Τροχαίας.

Μποτιλιάρισμα, με ουρές πάνω από 10 χιλιομέτρων, παρατηρήθηκε το πρωί και στην Αθηνών-Λαμίας λόγω τροχαίου ατυχήματος που σημειώθηκε στις 6:00 το πρωί στο 13ο χλμ στο ύψος της ΦΑΓΕ. ΙΧ αυτοκίνητο προσέκρουσε πάνω σε ΙΧ φορτηγό που πήγαινε προς την ίδια κατεύθυνση και στη συνέχεια τα δύο οχήματα έπεσαν πάνω σε 7 φορτηγά που είναι σταθμευμένα στο σημείο.

Για αρκετό διάστημα έκλεισε η εθνική οδός, ενώ πριν από λίγη ώρα απομακρύνθηκαν τα οχήματα και σταδιακά η κίνηση επανέρχεται στα φυσιολογικά της επίπεδα. Για το ατύχημα γίνεται προανάκριση από την τροχαία.

Η συγκέντρωση φορτηγών συνεχίζεται περιφερειακά και στη Θεσσαλονίκη και κυρίως στα δυτικά της πόλης, καθώς σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές έχουν συγκεντρωθεί περίπου 300 φορτηγά στα ακόλουθα σημεία:

-Στο 7ο χλμ. παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Βεροίας.
-Στα φανάρια της Λαχανογοράς στην περιφερειακή οδό της πόλης.
-Στο 30ο χλμ. της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Κατερίνης, στο ύψος του Ρομπόπουλου.
-Στα φανάρια του δημοτικού διαμερίσματος Γέφυρας επί της παλιάς εθνικής οδού
Θεσσαλονίκης – Βεροίας.
-Στους σηματοδότες του Αγίου Αθανασίου, στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Βεροίας.
-Στις πύλες 16 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Τα φορτηγά παραμένουν δεξιά και αριστερά των δρόμων και οδικών κόμβων, χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων.

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, ενισχύοντας καθημερινά τα παρατεταγμένα οχήματα στις εθνικές οδούς.

Περισσότερα από 840 φορτηγά και βυτιοφόρα βρίσκονταν παραταγμένα από χθες στις εθνικές οδούς σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων προαναγγέλλουν καθιστική διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή αύριο Τρίτη, ενώ για την Τετάρτη -ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου- επαναλαμβάνουν την πρόθεσή τους να πραγματοποιήσουν την μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Εν τω μεταξύ, λάδι στη φωτιά ρίχνουν οι καταγγελίες για προπηλακισμούς, απειλές, ακόμη και επιθέσεις που δέχονται οδηγοί φορτηγών που δεν μετέχουν στις κινητοποιήσεις από συναδέλφους τους που έχουν ακινητοποιημένα τα φορτηγά τους στα σημεία συγκέντρωσης.

Από την άλλη πλευρά, εκπρόσωποι των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων καταγγέλλουν μαφιόζικες πρακτικές εις βάρος τους. Όπως λένε, έχουν καταγγείλει στην αστυνομία ότι μπράβοι, υπό την απειλή όπλων, έσπασαν τον αποκλεισμό για να περάσουν βυτιοφόρα ιδιωτικών εταιριών.

Εν τω μεταξύ, τα πρώτα προβλήματα στην αγορά έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους. Στα λιμάνι του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης παραμένουν εγκλωβισμένα περίπου 5.000 κοντέινερς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk