Βολές από τη Θεσσαλονίκη

Επίθεση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ εναντίον της αντι-μνημονιακής γραμμής Σαμαρά

Βολές κατά του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά για την επιλογή του να θέσει το δίλημμα των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών στη βάση «υπέρ ή κατά του μνημονίου», «χωρίς να λέει τι θα γίνει αύριο το πρωί αν αρνηθούμε την υπογραφή μας και σταματήσουν να έρχονται τα ευρώ», εξαπέλυσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης.

Επίθεση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ εναντίον της αντι-μνημονιακής γραμμής Σαμαρά | tovima.gr

Βολές κατά του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά για την επιλογή του να θέσει το δίλημμα των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών στη βάση «υπέρ ή κατά του μνημονίου», εξαπέλυσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης.

Ο κ. Καρχιμάκης επέκρινε τον αρχηγό της ΝΔ ότι «ζητά να ψηφίσουμε στις δημοτικές εκλογές, όχι το ποιος θα κυβερνήσει την πόλη ή το χωριό, αλλά αν θέλουμε ή όχι το μνημόνιο, χωρίς να λέει τι θα γίνει αύριο το πρωί αν αρνηθούμε την υπογραφή μας και σταματήσουν να έρχονται τα ευρώ».

«Είναι αυτή στάση που ταιριάζει σε κάποιο που θέλει να κυβερνήσει, ή σε κάποιο που περιφέρεται μονίμως, διαμαρτυρόμενος και αρνούμενος κάθε βήμα προόδου, προσεγγίζοντας μάλιστα τη λογική του προκατόχου του που είχε αναφερθεί στη μνημειώδη αντίληψη περί αυτόματου πιλότου. Οι χώρες όμως δεν κυβερνώνται με αυτόματο πιλότο», υπογράμμισε ο κ. Καρχιμάκης.

Νωρίτερα, ο κ. Καρχιμάκης είχε σύσκεψη με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από την Κεντρική Μακεδονία και ακολούθως με το γραμματέα της περιφερειακής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Γ.Γεράκη και τους επικεφαλής των νομαρχιακών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ζήτησε τη συστράτευση των «δημοκρατικών δυνάμεων», εν όψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, για τη «νίκη» και την υπεράσπιση της μεταρρύθμισης του «Καλλικράτη» απέναντι «στις δυνάμεις που εκφράζουν την αδράνεια και τη συντήρηση και που δεν τον πίστεψαν ποτέ».

Κάλεσε επίσης τα στελέχη να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του Μάρκου Μπόλαρη για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και υποψηφίους της αυτοδιοίκησης, με «ήθος», «συνέπεια» και εργατικότητα, ικανούς να ανταποκριθούν στη νέα πρόκληση.

«Η μεταρρύθμιση του Καλλικράτη είναι το μεγάλο βήμα. Από την υποκρισία στο πολιτικό ήθος, από την αυθαιρεσία στην κοινωνική λογοδοσία, από τη φυγομαχία στην πολιτική τόλμη. Και εδώ στην Κεντρική Μακεδονία, από την φαυλότητα, την κακοδιαχείριση την παρανομία, στη διαφάνεια και στο ήθος, στην καταδίκη της διαφθοράς και στα πρόσωπα που την εκφράζουν. Σήμερα, εδώ στη Θεσσαλονίκη, στη Μακεδονία, με τον Μάρκο Μπόλαρη δίνουμε αυτά τα χαρακτηριστικά στον αγώνα μας» δήλωσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Καρχιμάκης πρόσθεσε ότι «δοκιμάζονται επίσης και τα πρότυπα πολιτικής και κοινωνικής συμπεριφοράς, που επιλέγουμε σαν πολίτες» και απευθυνόμενος στο Μάρκο Μπόλαρη υπογράμμισε ότι χαιρετίζει «τον υποψήφιο του ήθους, της ανθρωπιάς, κόντρα στη φαυλότητα, τον ανούσιο εντυπωσιασμό, την αδιαφάνεια».

Ο κ. Μπόλαρης σημείωσε από την πλευρά του ότι «αυτοί, οι οποίοι επιλέγουν να δώσουν μάχες για το μνημόνιο και το αντι-μνημόνιο επιχειρούν να παραπλανήσουν τους πολίτες. Υπάρχει μήνυμα, υπάρχει πρόκληση. Η πρόκληση είναι εάν οι δυνάμεις της περιφέρειας η Θεσσαλονίκη, η Κεντρική Μακεδονία θα αναλάβει τις τύχες της».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk