ΚΚΕ Με κανέναν στον δεύτερο γύρο

Η πρόσφατη συνάντηση στον Περισσό του δημάρχου Αθηναίων κ. Ν. Κακλαμάνη και της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ κυρίας Αλέκας Παπαρήγα διήγειρε τα αντανακλαστικά όσων υποστηρίζουν σενάρια συνεργασίας μεταξύ Περισσού και Ρηγίλλης στις εκάστοτε αυτοδιοικητικές αναμετρήσεις. Η παρουσία του πρώην «κόκκινου» δημάρχου Καρδίτσας- και νυν υποψηφίου με το κομματικό χρίσμα- κ. Χρ.Τέγου, ο οποίος υποδέχθηκε μετά του νυν υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων του ΚΚΕ κ. Ν. Σοφιανού τον κ. Κακλαμάνη στο φουαγέ …

Η πρόσφατη συνάντηση στον Περισσό του δημάρχου Αθηναίων κ. Ν. Κακλαμάνη και της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ κυρίας Αλέκας Παπαρήγα διήγειρε τα αντανακλαστικά όσων υποστηρίζουν σενάρια συνεργασίας μεταξύ Περισσού και Ρηγίλλης στις εκάστοτε αυτοδιοικητικές αναμετρήσεις. Η παρουσία του πρώην «κόκκινου» δημάρχου Καρδίτσας- και νυν υποψηφίου με το κομματικό χρίσμα- κ. Χρ.Τέγου, ο οποίος υποδέχθηκε μετά του νυν υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων του ΚΚΕ κ. Ν. Σοφιανού τον κ. Κακλαμάνη στο φουαγέ του «Σπιτιού του Λαού», πυροδότησε τα σχόλια εκείνων που έστω και σημειολογικώς θεωρούν ότι το όνομά του έχει ταυτιστεί με την όποια εκλογική «συνεύρεση» σε τοπικό επίπεδο των δύο διαμετρικώς αντίπαλων χώρων στο παρελθόν.

Τα μυστήρια της Καρδίτσας
Ο κ. Τέγος είχε εκλεγεί το 2002 δήμαρχος Καρδίτσας με την επίσημη στήριξη της ΝΔ (με 52%) έχοντας απέναντί του τον κοινό υποψήφιο του ΠαΣοΚ και του ΣΥΝ κ. Αθ. Κανταρτζή (έλαβε 43,4%), ενώ το 2006 έχασε τον δήμο στον δεύτερο γύρο παρ΄ ότι στον πρώτο ήταν 10 μονάδες μπροστά από τον αντίπαλό του κ. Δ. Βερίλλη του ΠαΣοΚ (38,3% έναντι 28,7%), καθώς οι ψηφοφόροι του «γαλάζιου» υποψηφίου που είχε κατέλθει όμως χωρίς το επίσημο χρίσμα της ΝΔ, κ. Χρ. Παλαμιώτη δεν ακολούθησαν ομοθύμως τη «γραμμή» της Ρηγίλλης. Ετσι ο κ. Τέγος έχασε τον δήμο, τον οποίο διεκδικεί εκ νέου. Αλλαγή «φρουράς» είχε σημειωθεί, αντιστοίχως, και στη Νομαρχία Καρδίτσας, όπου ο «γαλάζιος» κ. Β.Αναγνωστόπουλος είχε εκλεγεί το 2002 αποσπώντας την πλειοψηφία των ψηφοφόρων που στον πρώτο γύρο είχαν επιλέξει τον υποψήφιο του ΚΚΕ κ. Ευ. Μπούτα. Το 2006 ο κ. Αναγνωστόπουλος έχασε τη νομαρχία καθώς οι ψήφοι του κ. Δ.Αρχοντή, υποψηφίου με τον ΣΥΝ, ο οποίος πέτυχε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα (έλαβε 18,7%) «κατευθύνθηκαν» προς τον υποψήφιο του ΠαΣοΚ κ. Φ. Αλεξάκο που έλαβε 52,8% έναντι 47,1% του «γαλάζιου» αντιπάλου του. Ουδέποτε εκ μέρους του ΚΚΕ έγινε αποδεκτό ότι υφίσταται άτυπη εκλογική συνεργασία με τη ΝΔ και ο κ. Τέγος είχε δηλώσει κατηγορηματικώς ότι «συνεργασία με τα κόμματα της ΝΔ, του ΠαΣοΚ και του ΣΥΝ δεν μπορεί να υπάρχει, αφού οι θέσεις του ΚΚΕ (και) στα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ριζικά αντίθετες με τις θέσεις των παραπάνω κομμάτων». Αυτά ωστόσο είναι παρελθόν και η συνάντηση του κ. Κακλαμάνη με τη «σιδηρά κυρία» του ΚΚΕ δεν είχε απαραιτήτως ευρύτερο χαρακτήρα. Την επισκέφθηκε με πρωτοβουλία του ως πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ μαζί με άλλα μέλη του ΔΣ της Ενωσης για να ενημερώσει την ηγεσία του ΚΚΕ σχετικά με τα τρέχοντα οικονομικά προβλήματα των δήμων.

Από την πλευρά της η κυρία Παπαρήγα δεν παρέλειψε να επιτεθεί στα δύο μεγάλα κόμματα «για την απαράδεκτη και προκλητική πολιτική των κυβερνήσεων ΠαΣοΚ και ΝΔ» στον αυτοδιοικητικό τομέα. Ακόμη και αν επιχειρούσε ο κ. Κακλαμάνης να θέσει κατ΄ ιδίαν τυχόν θέμα στήριξής του από το ΚΚΕ στον δεύτερο γύρο, θα εισέπραττε τη διακηρυγμένη άποψη της κυρίας Παπαρήγα ότι το κόμμα της δεν πρόκειται να στηρίξει κανέναν από τους υποψηφίους των δύο μεγάλων κομμάτων εφόσον βρεθούν αντιμέτωποι.

Καταδικάζει και ΠαΣοΚ και ΝΔ
«Η καταδίκη τους πρέπει να εκφραστεί και να ολοκληρωθεί και στον δεύτερο γύρο με την υπερψήφιση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” (της παράταξης του ΚΚΕ) όπου είναι και με λευκό ή άκυρο όπου δεν είναι» έχει δηλώσει η γενική γραμματέας του κόμματος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk