Σιωπηλός Καραμανλής

Σε όσους νεοδημοκράτες (ή μη…) ζητούν από τον Καραμανλή να μιλήσει για το Βατοπαίδι, θέλω να θυμίσω ένα πολύ απλό πράγμα: ότι ο Καραμανλής έχει μιλήσει για το Βατοπαίδι (τουλάχιστον) σε μια ομιλία του στην ΚΟ της ΝΔ, σε δύο τηλεοπτικές συνεντεύξεις και στο προεκλογικό ντιμπέιτ. Εχει παρουσιάσει δηλαδή τη δική του εκδοχή των γεγονότων. Υπό αυτή την έννοια, το αίτημα «να μιλήσει ο Καραμανλής» υπονοεί ότι η εκδοχή του Καραμανλή δεν γίνεται πιστευτή. Και ότι ο Καραμανλής οφείλει να ξαναμιλήσει διότι τότε είτε δεν είπε την αλήθεια είτε δεν είπε όσα ήξερε.

Σιωπηλός  Καραμανλής | tovima.gr

Σε όσους νεοδημοκράτες (ή μη…) ζητούν από τον Καραμανλή να μιλήσει για το Βατοπαίδι, θέλω να θυμίσω ένα πολύ απλό πράγμα: ότι ο Καραμανλής έχει μιλήσει για το Βατοπαίδι (τουλάχιστον) σε μια ομιλία του στην ΚΟ της ΝΔ, σε δύο τηλεοπτικές συνεντεύξεις και στο προεκλογικό ντιμπέιτ. Εχει παρουσιάσει δηλαδή τη δική του εκδοχή των γεγονότων.

Υπό αυτή την έννοια, το αίτημα «να μιλήσει ο Καραμανλής» υπονοεί ότι η εκδοχή του Καραμανλή δεν γίνεται πιστευτή. Και ότι ο Καραμανλής οφείλει να ξαναμιλήσει διότι τότε είτε δεν είπε την αλήθεια είτε δεν είπε όσα ήξερε.

Ως εκ τούτου το ερώτημα δεν είναι να μιλήσει ο Καραμανλής αλλά αν έχει κάτι καινούργιο ή διαφορετικό να πει. Διότι αν πρόκειται να μιλήσει για να πει τα ίδια, δεν βλέπω σε τι θα βοηθήσει στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Και αν μιλήσει για να πει άλλα, είναι σαν να παραδέχεται ότι τότε δεν τα είπε όλα.

Υπό αυτή την έννοια, δεν ξέρω αν και πότε θα μιλήσει ο Καραμανλής. Σίγουρα όμως δεν θα πει αυτά που περιμένουν όσοι τον προτρέπουν να ανοίξει το στόμα του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk