ΑΠΟ-ΤΥΠΩΜΑΤΑ

Οι «Νew Υork Τimes» τον χαρακτήρισαν «πρύτανη του αστυνομικού μυθιστορήματος». Αριστερός, αντιφασίστας, υπήρξε μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος των ΗΠΑ από το 1930 ως το 1937. Το 1953, την περίοδο του μακαρθισμού, κλήθηκε να καταθέσει στην Επιτροπή Αντιαμερικανικών Ενεργειών αλλά αρνήθηκε να «συνεργαστεί». Σύντροφός του επί 30 χρόνια ήταν μια από τις σημαντικότερες αμερικανίδες συγγραφείς του 20ού αιώνα. Τα μυθιστορήματά του μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο με τεράστια επιτυχία και εξακολουθούν να πουλούν εκατομμύρια αντίτυπα σε όλον τον κόσμο.

Οι «Νew Υork Τimes» τον χαρακτήρισαν «πρύτανη του αστυνομικού μυθιστορήματος». Αριστερός, αντιφασίστας, υπήρξε μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος των ΗΠΑ από το 1930 ως το 1937. Το 1953, την περίοδο του μακαρθισμού, κλήθηκε να καταθέσει στην Επιτροπή Αντιαμερικανικών Ενεργειών αλλά αρνήθηκε να «συνεργαστεί». Σύντροφός του επί 30 χρόνια ήταν μια από τις σημαντικότερες αμερικανίδες συγγραφείς του 20ού αιώνα. Τα μυθιστορήματά του μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο με τεράστια επιτυχία και εξακολουθούν να πουλούν εκατομμύρια αντίτυπα σε όλον τον κόσμο. Ποιος ήταν και ποια η σύντροφός του;

AΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΟΥΙΖ

Ηταν ο Ντάσιελ Χάμετ (1894-1960). Τα διασημότερα μυθιστορήματά του είναιΤο γεράκι της Μάλτας,Η κατάρα των Ντέινκαι ο Κόκκινος θερισμός. Σύντροφός του υπήρξε η Λίλιαν Χέλμαν (1905-1984) της οποίας το διασημότερο θεατρικό έργο είναι οιΜικρές αλεπούδες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Βιβλία
Σίβυλλα
Helios Kiosk